У Єгипті військові підтримали план тимчасового керівника

У Єгипті військові підтримали план тимчасового керівника

10.07.13 15:46 0 742
Військові Єгипту підтримали план виходу країни з кризи, з яким виступив тимчасовий президент Адлі Мансур і який уже відкинув поміркований ісламістський рух «Мусульманське братство». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться в зачитаній на державному телебаченні заяві військових, єгипетський народ не погодиться, а армія не допустить ніяких намагань під будь-яким приводом зупинити чи зірвати шлях до майбутнього держави.

ж тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур призначив прем’єр-міністром тимчасового уряду країни відомого економіста Хазема аль-Беблаві, повідомили державні засоби інформації. 2011 року аль-Беблаві вже був віце-прем’єром і міністром фінансів. А відомий представник опозиційних сил Мухаммад ель-Барадей, колишній генеральний директор МАГАТЕ і лауреат Нобелівської премії миру, призначений тимчасовим віце-президентом, відповідальним за міжнародні відносини.

Раніше чільний представник «Мусульманського братства» відкинув проголошений тимчасовою владою план виходу з кризи, який передбачає, зокрема, референдум щодо змін до конституції і нові вибори через півроку. Цей план «повертає країну назад у минуле», заявив Есам аль-Еріан, заступник голови Партії свободи і справедливості, яка є політичним крилом «Мусульманського братства».

У русі, що є наймасовішим громадським об’єднанням у Єгипті, заявляють, що продовжать акції протесту, доки скиненого президента Мухаммада Мурсі не поновлять на посаді.

Учора пізно ввечері тимчасовий керівник єгипетської держави Адлі Мансур оголосив указ, за яким, зокрема, впродовж двох тижнів має бути створена комісія з незалежних юридичних експертів, яка має підготувати зміни до конституції. Проект цих змін має бути винесений на референдум наприкінці листопада, після чого на початку наступного року мають провести парламентські вибори, а після них і президентські.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ