Велопробіг по-тернопільськи: велосипедист - повноцінний учасник дорожнього руху

Велопробіг по-тернопільськи: велосипедист - повноцінний учасник дорожнього руху

10.07.13 16:36 0 937
Привернути увагу громадськості до проблем руху велосипедистів на дорозі – з такою метою любителі двоколісних транспортних засобів зібралися у Тернополі. Аби нагадати про себе, велосипедисти в супроводі співробітників ДАІ влаштували велопробіг вулицями обласного центру.

Найекологічніший вид транспорту – велосипед – стає дедалі популярнішим в Україні. Та, на жаль, для прихильників такого виду транспорту ще не створені належні умови безпечного пересування. Учасники зустрічі, ініційованої асоціацією велосипедистів Тернополя та обласним управлінням Державтоінспекції, обговорили найактуальніші проблеми, з якими щодня стикаються прихильники двоколісного транспорту. Не вистачає велосипедних доріжок, парковок, незадовільний стан проїзджої частини доріг, незнання чи невиконання правил дорожнього руху як самими велосипедистами, так і водіями автотранспорту.

На думку представників асоціації велосипедистів Тернополя, такі акції потрібні для того, аби всі учасники руху, а водії й поготів, усвідомили, що велосипедист - це повноцінний учасник дорожнього руху і з повагою ставилися до нього. Важливо, щоб людей на велосипедах не ігнорували, а помічали у транспортному потоці.

Співробітники ДАІ, в свою чергу, нагадали велосипедистам про необхідність дотримання правил дорожнього руху, акцентували на важливості використання засобів пасивної безпеки під час їзди на двоколіснику: вело шоломів, наколінників тощо. Державтоінспектори звернули увагу на доцільність виховання молодого покоління велосипедистів, посилення контролю за їх безпекою на дорогах.

Завершилася зустріч велопробігом центральними вулицями Тернополя.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські ...
Наступна новина: Дітлахів зі столиці ...

КОМЕНТАРІ