Міліцією Херсонщини викрито міжрегіональну мережу підпільних спиртзаводів

Міліцією Херсонщини викрито міжрегіональну мережу підпільних спиртзаводів

10.07.13 16:49 0 926
На цих «підприємствах» було вилучено понад 15 тисяч літрів готового спирту, близько 100 тон сировини, необхідне обладнання та транспортні засоби.

Мережу з виробництва фальсифікованого спирту, який виготовлявся на підпільних заводах у кількох регіонах держави, організували члени злочинної групи. До її складу увійшли 6 осіб. Усі вони – уродженці різних областей України.

Небезпечний для здоров’я фальсифікат виготовлявся з відходів виробництва (перероблених дріжджів) на підпільних заводах Запорізької, Одеської та Київської областей. Вміст сивушних масел у спирті був сильно завищений. Для підвищення градусу до готової продукції навіть додавали селітру.

Підприємства працювали цілодобово. Зловмисники збували «готову продукцію» у 5 регіонах України, в тому числі – у Херсонській області. На кожному заводі над виготовленням спирту працювали технолог та кілька робітників, була навіть охорона.

8 мобільних груп, до складу яких увійшли оперативники УДСБЕЗ та оперативного управління ГУ Міндоходів, провели обшуки на підпільних заводах. На території спиртового заводу у Запоріжжі правоохоронці вилучили понад 10 тисяч літрів фальсифікованого спирту, близько 45 тон сировини, необхідної для виготовлення спирту, та обладнання: цистерни, насоси, котли, спиртометри.

На підпільному заводі у Київській області оперативники вилучили понад 5 тисяч літрів небезпечного для здоров’я спирту та близько 50 тон сировини. Також було затримано вантажний автомобіль, яким перевозили сировину для виготовлення спирту.

Херсонські оперативники встановили усі місця збуту фальсифікату та провели 9 обшуків у 5 регіонах України: Запорізькій, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській та Полтавській областях. Міліціонери також установили, що небезпечний для здоров’я спирт реалізовувався на дрібні заводи та приватні господарства. У покупців виявлено та вилучено понад 5 тисяч літрів фальсифікованої продукції. Над затриманням зловмисників упродовж двох місяців працювали близько 70 оперативників Управління ДСБЕЗ.

– Найстрашніше у цій ситуації – те, що покупці навіть не здогадувались, що продукція є неякісною і несе шкоду здоров’ю. Через наявність у Херсонській області курортних зон та відомого у країні виробника коньяку, зловмисники періодично намагаються створити підпільні цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю. Та ми одразу ж припиняємо цю незаконну діяльність, – повідомив начальник УМВС Херсонщини генерал-майор міліції Валерій Літвін.

Наразі правоохоронці встановили особи майже всіх учасників злочинної групи, незабаром їм буде оголошено про підозру. Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Лише протягом останнього часу на території регіону виявлено 53 кримінальних правопорушення у цій сфері, викрито 7 підпільних цехів з виготовлення небезпечної алкогольної продукції, 3 підпільні спиртові заводи, вилучено 62 тисячі літрів неякісного спирту, 31 тисячу пляшок із фальсифікованим алкоголем на суму понад 3 мільйони гривень.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дітлахів зі столиці ...
Наступна новина: На Харківщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ