Для студентів Харкова розпочався польовий збір за програмою офіцерів запасу

Для студентів Харкова розпочався польовий збір за програмою офіцерів запасу

10.07.13 17:07 0 951
Майже місяць студенти Академії внутрішніх військ та інших 7 вищих навчальних закладів Харкова проведуть у таборі, відпрацьовуючи на практиці теоретичні знання з військової справи.

Під час занять студенти в польових умовах матимуть змогу здобути практичні навички з військових та спеціальних дисциплін: із загальновійськової тактики, тактичної підготовки внутрішніх військ, вогневої підготовки, водіння та експлуатації бойових та спеціальних машин, військової топографії, захисту від зброї масового ураження.

Більшість занять проходять на військовому стрільбищі та тактичному полі. Окремим блоком програми передбачено вивчення практичних дій військовослужбовців та підрозділів внутрішніх військ щодо порядку дій з охорони громадського порядку в населених пунктах, охорони особливо важливих об’єктів та спеціальних вантажів.

Усі заняття проводять досвідчені викладачі - методисти Академії внутрішніх військ – полковники запасу Ігор Майборода, Микола Ткаченко, Анатолій Самсоненко, Андрій Чухлатий, Ігор Радченко, підполковник запасу Олександр Лисенко.

Студенти живуть за армійським розпорядком дня. Кожна хвилина їхнього часу розписана. Більшість з них опинились у незвичній обстановці – змінили цивільний одяг на військовий однострій, поміняли комфортні умови проживання на армійські палатки.

Окрім навчання зі студентами також цікаво та змістовно проводяться вихідні та святкові дні: у вечірній час організовується перегляд відеофільмів в центрі культури, а також змагання з ігрових видів спорту та спортивні змагання, під час яких вони мають змогу продемонструвати свою силу, витримку та витривалість, як майбутні захисники Батьківщини.

– Як показує досвід попередніх років, за час польового збору студенти зміцніють морально та фізично, стануть більш самостійними та дорослішими, - підкреслив заступник начальника факультету економіки та менеджменту АВВ МВС України з виховної роботи підполковник Анатолій Желаго.

Завершиться захід 27 липня урочистим складанням військової присяги на стройовому плацу Академії внутрішніх військ, де зберуться рідні та близькі майбутніх молодших лейтенантів.

Дар’я Смагіна,

фото Анни Маркель
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ