Ігор Зварич: Влада Прикарпаття і територіальні громади вдячні ООН за реалізацію різних проектів на засадах громадсько-приватного партнерства

Ігор Зварич: Влада Прикарпаття і територіальні громади вдячні ООН за реалізацію різних проектів на засадах громадсько-приватного партнерства

11.07.13 15:58 0 871
Заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич за дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка у вівторок зустрівся із Координатором системи ООН, Постійним представником ПРООН в Україні Алессандрою Тісо. За словами Ігоря Зварича, облдержадміністрація, обласна рада і всі громадяни краю вдячні за проекти ПРООН, які реалізуються на території Івано-Франківщини.

«Одним з найголовніших досягнень проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» є налагодження ефективного партнерства органів влади, місцевого самоврядування та місцевих організацій громад, завдяки плідній співпраці яких вдається в умовах сьогодення поліпшувати базову місцеву інфраструктуру та усувати існуючі проблеми розвитку населених пунктів», - наголосив заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич.

Наголошувалося, що Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку» (ПРООН/МПВСР), яка розпочала працювати в Івано-Франківській області у травні 2004 року, дала поштовх місцевому самоврядуванню. Проект стартував як пілотний з метою розвитку прозорого механізму впровадження принципів сталого розвитку територіальних громад області та започаткування спільного громадсько-приватного партнерства для вирішення місцевих соціальних, економічних та екологічних проблем. Одним з найважливіших напрямів проекту стало виховання у громад (жителів будинків) здатності допомагати самим собі, через створення органів самоорганізації населення (ОСН) та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

З 2011 року в області впроваджується ІІ фаза проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», що фінансується Європейським Союзом (90%) та Програмою розвитку ООН (10%). Для участі у Проекті обрано населені пункти у 9 районах області, які успішно реалізують 36 мікропроектів на загальну суму понад 6,3 млн. гривень. Зокрема, енергозбереження у закладах освіти та підтримку мережі закладів охорони здоров’я. У 2013 році буде впроваджено ще 16 мікропроектів загальною вартістю 2 млн. грн. Також обрано 8 мікропроектів організацій громад Галицького, Рожнятівського, Косівського та Тисменицького районів за напрямком використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії.

У коментарі журналістам Алессандра Тісо повідомила, що «вона вражена активністю і мобілізацією територіальних громад у реалізації спільних проектів і підтримкою в цьому місцевої влади». «Жодна ідея не може зреалізуватися, якщо немає лідера, - додала п. Тісо. – Успіхи в реалізації проектів у вашій області стали базою для продовження співпраці».У зустрічі взяв участь заступник голови обласної ради Остап Дзеса.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ