Івано-Франківщина: працівники служби з надзвичайних ситуацій провели громадську акцію «Запобігти.Врятувати.Допомогти.» у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Лімниця»

Івано-Франківщина: працівники служби з надзвичайних ситуацій провели громадську акцію «Запобігти.Врятувати.Допомогти.» у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Лімниця»

11.07.13 16:20 0 729
У період літніх канікул особливу увагу фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області приділяють саме профілактичній роботі із дітьми, адже зараз вони найчастіше залишаються без нагляду дорослих, проводять час на водоймах, у туристичних походах, ходять до лісу. Тому влітку нагадати дітям правила безпеки життєдіяльності є дуже актуально.

Як показує досвід, особливо ефективними для цієї мети є заходи у рамках громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти.», котру рятувальники уже традиційно щозміни проводять у дитячих оздоровчих таборах Івано-Франківщини. Мета громадської акції - ознайомлення з героїчною, мужньою професією рятувальника, навчання населення основ безпеки життєдіяльності.

9 липня заходи у рамках громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти.» відбулися у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Лімниця», що у Калуському районі. Діти , котрі зараз проводять своє дозвілля тут, зустрілися із працівниками Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. Рятувальники, працівники водолазної служби та спеціального воєнізованого аварійно-рятувального загону розповіли вихованцям закладу про свою щоденну службу. Дітям показали спеціальний автомобіль, призначений для гасіння пожеж, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спеціальне обладнання та спорядження. В ході зустрічі працівники служби з надзвичайних ситуацій звернули особливу увагу дітей на необхідності дотримання правил безпечного поводження на воді та поблизу водойм, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів, під час прогулянок у лісі чи мандрівок горами.

Надзвичайно сподобався відпочивальникам конкурс одягання бойового одягу. У ролі рятувальників захотіли себе відчути дуже багато. Ті ж, хто виявились найшвидшими та найспритнішими, отримали від працівників служби з надзвичайних ситуацій пам’ятні сувеніри з символікою служби. Також всім учасникам акції рятувальники вручили тематичні застережливі листівки.

Як зізналися діти, заходи у рамках громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти.» є для них дуже пізнавальними та корисними.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ