В Житомирській області у ставку втопилася 11-річна дівчинка

В Житомирській області у ставку втопилася 11-річна дівчинка

11.07.13 15:40 0 721
7 липня на пункт зв’язку 19 Державної пожежно-рятувальної частини міста Чуднів надійшло повідомлення про ймовірне утоплення у водоймищі 11-річної дівчинки – мешканки села Малі Коровиці Чуднівського району.

По прибуттю до місця виклику рятувальниками було встановлено, що того дня дівчина із двома хлопчиками без дозволу пішла купатися на місцевий став. Запливши на глибину вона почала тонути і покликала на допомогу. Юнаки кинулися її рятувати, проте вона почала їх тягнути під воду. Злякавшись, хлопчаки побігли в село кликати на допомогу. Коли прибігли дорослі, то дівчинки вже не було.

Місцевими жителями та особовим складом 19 Державної пожежно-рятувальної частини було проведено пошук дівчинки, але безрезультатно. Тому було прийняте рішення викликати водолазну групу з міста Житомира, які 8 липня близько 10 год ранку підняли тіло втопленої на берег.

З початку року на водних об’єктах Житомирщини загинуло 12 осіб, із них шестеро дітей. Шановні громадяни дотримуйтесь заходів безпеки під час відпочинку на водоймах. Батькам необхідно слідкувати за дітьми – їхня поведінка у воді непередбачувана, а недогляд за ними обертається трагедією. Відпочинок на воді допускається у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Як правило в таких місцях трагічні випадки - рідкість. Решта водойм небезпечні тим, що там не обстежено дно водоймищ, не перевірена якість та склад води. Тому, Державна служба України з надзвичайних ситуацій ще раз застерігає: не йдіть у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева. У воду слід заходити неспішно, обережно пробуючи ногою дно. Утримайтесь від далеких запливів: переохолодження – одна із причин трагедій.

Цінуйте та бережіть своє життя та здоров’я!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі ...
Наступна новина: Волинські спортсмени їдуть ...

КОМЕНТАРІ