Рівненська область: команда Гошанського району на високому рівні представила область на XIIІ-му Всеукраїнському (VIIІ-му Міжнародному) зборі-змаганнях юних рятувальників «Школа безпеки»

Рівненська область: команда Гошанського району на високому рівні представила область на XIIІ-му Всеукраїнському (VIIІ-му Міжнародному) зборі-змаганнях юних рятувальників «Школа безпеки»

11.07.13 16:46 0 878
З 1-го по 6-те липня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України у селі Фігурівка Харківської області тривав XIIІ-й Всеукраїнський (VIIІ-й Міжнародний) збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», що є фінальним етапом районних (міських) та обласних етапів змагань.

Майже 300 юнаків та дівчат віком від 14 до 18 років протягом тижня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України брали участь у різних видах змагань з рятувальної справи, підвищували рівень знань з питань безпеки життєдіяльності, практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях, а також фізичної та психологічної підготовки, поглиблювали свої знання з основ цивільного захисту, пожежної безпеки, проведення рятувальних та інших невідкладних робіт під час ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха та першої невідкладної медичної допомоги. Рівненщину на всеукраїнських змаганнях представляла команда Гощанського району, переможець обласної першості.

Школярі набували практичних навичок та вмінь щодо поведінки в надзвичайних ситуаціях, проведення рятувальних робіт за допомогою спеціального, а також пристосованого для цих цілей спорядження, роботи з приладами радіаційної, хімічної розвідки та дозиметричного контролю тощо, тренувалися, виконуючи спеціальні завдання з пошуку, деблокування, надання першої невідкладної медичної допомоги та транспортування постраждалих з використанням найпростіших механізмів та пристроїв аварійно-рятувального призначення.

За підсумками тижневих випробувань визначилася трійка переможців: І-ше місце у загальнокомандному заліку посіла команда із Автономної Республіки Крим, срібним призером змагань «Школи безпеки» стала команда з Луганської області, а бронзу виборола збірна Миколаївщини. Рівненські спортсмени також показали пристойні результати й зайняли серед 24-х команд 12-те місце. Разом з тим, в окремих видах змагань команда Рівненської області завоювала призові місця. Зокрема, в конкурсі на кращу стін-газету та зведених польових навчаннях наші земляки посіли два перших місця, а конкурсній програмі вибороли друге загальнокомандне місце. А чарівна та кмітлива Марія Павлушенко стала «Віце-міс рятувальниця». Всі діти отримали кубки, медалі, дипломи та цінні подарунки. Не залишився без відзнаки і голова обласного відділення ВГДР «Школа безпеки» Мирослав Дем’янчук, який за активну пропаганду здорового й безпечного способу життя та впровадження передового досвіду з питань організації роботи з дітьми та молоддю, а також високопрофесійну підготовку нашої команди був нагороджений нагрудним знаком «Добродій Руху».

«Не так вже важливим є, хто став переможцем зборів-змагань, - зазначив перший заступник начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук. – Основне, що рівненські школярі на навчально-тренувальному полігоні університету пройшли справжню школу майбутніх рятувальників, майже професіонально демонструючи свої знання і вміння на усіх видах змагань.»

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ