Чернівці: Цьогоріч Петрівський ярмарок буде особливо масштабним

Чернівці: Цьогоріч Петрівський ярмарок буде особливо масштабним

11.07.13 08:49 0 949
У Чернівецькій міській раді відбулася прес-конференція, присвячена Петрівському ярмарку, який відбудеться 13-14 липня у Чернівцях. Це дійство є однією з найбільших торговельно-розважальних подій країни, другий після Сорочинського за масштабом та популярністю в Україні.

Кожен з майданчиків ярмарку матиме окрему тематику. Свою продукцію представлять кількасот підприємств-виробників різних галузей, представники малого та середнього бізнесу не лише з 17-ти регіонів України, а також ближнього та дальнього зарубіжжя. На Петрівський ярмарок приїдуть делегації з міст-побратимів та інших міст, з якими Чернівці підтримують давні дружні стосунки, представники посольств та консульств багатьох зарубіжних держав.

У рамках ярмарку відбудеться один з найбільших у Європі Міжнародний фольк-фестиваль «Буковинські зустрічі», у якому буде задіяно понад 500 учасників з різних країн. Ще одна родзинка дійства – масштабний дводенний фест пива і апетитних страв, під час якого на публіку чекатиме безліч розваг та концерт відомих українських музикантів.

Нині Петрівський ярмарок святкує вже 227-ту річницю з дня свого заснування. Він виник ще за часів Австро-Угорщини і був справжнім центром торгівлі не лише Буковини, але й всього південного Сходу Європи. Сюди приїжджали купці з десятків Європейських країн, тут укладалися важливі угоди, тут гарно і шляхетно розважалися! Цьогоріч міська рада прагне повернути Петрівському ярмарку історичний розмах та славу. Саме тому він вже другий рік поспіль за всю новітню історію міста проходитиме в історичному центрі міста – адже саме на цих вулицях і площах, він відбувався понад сотню років тому, у часи свого розквіту.

Прадавня історія, колорит і цьогорічний розмах Петрівського ярмарку зроблять його подією центральноєвропейського значення, а Чернівці утвердяться у ролі однієї з культурних столиць Європи.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Тротуари ...

КОМЕНТАРІ