В Івано-Франківській області до кінця року центри з надання адміністративних послуг запрацюють в усіх райцентрах та містах обласного значення, - Ігор Зварич

В Івано-Франківській області до кінця року центри з надання адміністративних послуг запрацюють в усіх райцентрах та містах обласного значення, - Ігор Зварич

11.07.13 12:08 0 804
За часткою малих підприємств у загальній кількості виробничих осередків Івано-Франківська область посідає перше місце серед регіонів України. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич у своєму виступі під час «круглого столу» з питань розвитку підприємництва та реалізації регуляторної політики.

У сфері малого підприємництва, за його словами, працює 125,5 тис. осіб або чверть від усіх жителів Прикарпаття працездатного віку. Частка виробленої суб

'єктами малого та середнього бізнесу продукції складає 63% від загальнообласного обсягу виробництва. У 2012 році підприємцями, які працюють на теренах області, до бюджетів усіх рівнів сплачено майже 950 млн. грн., що становить 22,6 % від усіх поступлень. За І квартал поточного року «завдяки підприємцям» бюджет поповнився на 245,8 млн. грн.

«Реалізація положень Програми економічних реформ на 2010–2014 рр., початок пенсійної та кульмінація податкової реформ (попри свою неоднозначну оцінку щодо ефекту в суспільстві від їх здійснення) заклали основні передумови дерегуляції середовища підприємницької діяльності», - зазначив Ігор Зварич.

Як прозвучало, розвитку підприємництва в Україні сприяло впровадження низки практичних заходів, зокрема, зменшення кількості видів діяльності, що підлягають ліцензуванню; посилення загальної безпеки продукції та відповідальності за збиток, завданий дефектною продукцією; створення єдиного органу сприяння залученню інвестицій; зниження ставки податку на прибуток до 19 %; скорочення кількості податків і зборів; запровадження комплексу податкових пільг,сприятливої для підприємців моделі спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності; запровадження єдиного соціального внеску; істотне спрощення процедури створення підприємств.

Значно спростить ведення підприємницької діяльності, підкреслив Ігор Зварич, відкриття центрів надання адміністративних послуг. До кінця року такі центри мають запрацювати в усіх районах та містах обласного значення.

З метою розширення мережі центрів надання адміністративних послуг молодіжний громадський центр "Еталон", за підтримки облдержадміністрації, виграв грант Європейської комісії на реалізацію проекту "Підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг населенню Івано-Франківської області через співпрацю громади і влади"‚ зазначив Ігор Зварич. Проектом передбачено у 2013 році утворити мережу з трьох районних центрів надання адміністративних послуг, вартість проекту 2 млн грн.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ