Долинська ОДПІ: податки від туризму – у сільську казну

Долинська ОДПІ: податки від туризму – у сільську казну

11.07.13 09:12 0 851
Особам, які здійснюють діяльність у сфері сільського зеленого туризму, необхідно зареєструватися приватними підприємцями. На цьому наголосила під час «круглого столу» з представниками туристичного бізнесу в Долинській РДА завідувач інформаційно-комунікаційного сектору Долинської ОДПІ Ольга Баланда.

Міндоходівець нагадала, що податки від зеленого туризму надходять до місцевого бюджету - сільської казни. Отже, у легалізації “зелених” садиб мають бути зацікавлені не тільки фахівці податкової, але й голови сільських рад. Суб’єкти господарювання можуть здійснювати діяльність на загальній або спрощеній системі оподаткування, обравши другу, третю або п’яту групу платників єдиного податку.

Якщо ж селяни приймають туристів не систематично, а лише літом, то вони можуть не реєструватися підприємцями. Про отримані доходи їм необхідно прозвітувати у податкову: подати декларацію про доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб — 15% від отриманої суми.

Ольга Баланда ознайомила присутніх з порядком нарахування та сплати податкових платежів, порядком подання податкової звітності, порядком здійснення діяльності даною категорією платників податків.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна переконуватиме ...
Наступна новина: ...

КОМЕНТАРІ