Прокурор Волині Андрій Парака:

Прокурор Волині Андрій Парака: "Ми забезпечили упровадження вимог Кримінального процесуального кодексу у практичну діяльність і не знизили рівня протидії злочинності"

11.07.13 11:16 0 872
10 липня 2013 року, у прокуратурі області під головуванням прокурора області Андрія Параки відбулося розширене засідання колегії, на якому підведено підсумки роботи прокуратури області за перше півріччя поточного року.

У засідання колегії взяв участь начальник Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Віктор Дичаковський.

На засідання були запрошені начальники управлінь Служби безпеки України в області Володимир Мельникович, МВС України в області Олександр Терещук, Головного управління Міндоходів в області Ігор Сінгаєвський.

Розпочинаючи засідання, прокурор області Андрій Парака зазначив, що спільними зусиллями правоохоронні органи області у першому півріччі 2013 року досягли головного – забезпечили упровадження вимог Кримінального процесуального кодексу у практичну діяльність і водночас не знизили рівня протидії злочинності.

Завдяки вжитим заходам вдалося значно скоротити на Волині рівень злочинності, наразі він майже вдвічі нижчий від загальнодержавного.

Забезпечено також прийняття процесуальних рішень у двох третинах із розпочатих кримінальних проваджень, а відсоток розкриття кримінальних правопорушень є одним із найвищих в державі.

Активізовано застосування інституту угод про примирення або визнання винуватості. Кожен сьомий обвинувальний акт, в тому числі і у провадженнях щодо неповнолітніх, скеровувався до суду саме з такими угодами.

У ході слідства відшкодовано більше половини заподіяних збитків.

Прийнято остаточні рішення у 86% кримінальних проваджень слідчих органів прокуратури, використано результати усіх проведених негласних слідчих дій, до суду скеровано 26 обвинувальних актів.

Наповненість слідчого ізолятора зменшено на понад 40% і на даний час вона становить менше двох третин максимального ліміту.

Рівень рецидивної злочинності серед осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, знизився вдвічі.

Продовжується подальша переорієнтація наглядової діяльності за додержанням і застосуванням законів через призму оцінки ефективності роботи органів контролю.

Внаслідок вжитих заходів, у тому числі прокурорського реагування, борг із заробітної плати в області зменшився на чверть і є одним із найменших в державі.

Активізовано і нагляд у пріоритетній для області сфері охорони і раціонального використання лісових ресурсів. Упродовж півріччя у цій сфері розпочато 10 кримінальних проваджень, до відповідальності притягнуто 154 посадові особи органів контролю.

Проведено системну роботу щодо захисту прав і свобод дітей. За втручання прокурорів поновлено права 1,3 тисячі неповнолітніх, на їх користь відшкодовано майже 600 тис. гривень.

Досягнуто позитивної динаміки представницької діяльності у земельній сфері. Сума стягнутих судами за позовами прокурорів у цій сфері коштів за останні два роки зросла більш ніж удвічі (з 695 тис. грн. до 1,7 млн. грн). Вже цього року прокурорами заявлено позовів на 2,1 млн. грн., з яких задоволено на понад 850 тис. грн.

На необхідності працювати відповідально та самовіддано, аби мати результат, наголосив присутнім начальник Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Віктор Дичаковський. Він зауважив, що сумлінна повсякденна праця працівників органів прокуратури має бути спрямована на утвердження справедливості та поваги до закону, зміцнення правопорядку та боротьбу із правопорушеннями.

Керівники управлінь Служби безпеки України, МВС України в області, Головного управління Міндоходів в області погодилися з тим, що в області наявна ділова взаємодія усіх правоохоронців і всі вони усвідомлюють важливість цілей, які ставилися при проведенні реформ у сфері кримінального судочинства, а також необхідність об’єднувати зусилля задля протидії злочинності.

Підсумовуючи засідання колегії, прокурор Волині Андрій Парака наголосив, що у наступному півріччі органам прокуратури спільно із усіма правоохоронними органами області належить продовжити вирішення ряду невідкладних та складних завдань задля зміцненні законності, захисту прав громадян та інтересів держави від неправомірних посягань.

Колегією визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури Волині, та основні завдання на наступний період.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ