Організацію розчищення русел р. Дністра у Львівській області пропонують закріпити законодавчо

Організацію розчищення русел р. Дністра у Львівській області пропонують закріпити законодавчо

11.07.13 10:04 0 843
10 липня під головуванням заступника голови Львівської облдержадміністрації Сергія Василенка у Самбірській районній адміністрації відбулось виїзне засідання наради з питань вжиття заходів щодо припинення незаконного вивозу гравію та піщано-гравійної суміші з русла р. Дністер у Самбірському районі за участю представників місцевої влади, контролюючих та правоохоронних органів й екологів.

Зазначимо, що дане засідання ініціював департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Під час виїзного засідання учасники обговорили екологічну проблему Львівщини, порушення природоохоронного законодавства та шляхи ймовірного вирішення питання.

Також учасники наради оглянули територію Самбірського водоканалу, де вже виявлені місця незаконного видобутку гравію, русло р.Дністер у с.Ралівка як потенційно можливі місця, де можуть проводитись роботи з незаконного відбору піщано-гравійної суміші.

Підбиваючи підсумки виїзного засідання, заступник голови Львівської облдержадміністрації Сергій Василенко наголосив, що дане природоохоронне питання потребує якнайшвидшого вирішення — в найближчі місяці, а також реагування Верховної Ради України, яка б законодавчо передбачила захист річок та інших водних об’єктів від крадіїв природних ресурсів.

Сергій Василенко також звернув увагу Самбірської райдержадміністрації на виконання доручення голови Львівської ОДА Віктора Шемчука щодо впровадження діяльності громадських інспекторів із охорони навколишнього середовища.

За результатами виїзного засідання прийняли рішення про утворення відповідної комісії, яка зможе вивчити всі проблемні питання даної ситуації у області, а також її звернення до народних депутатів України щодо необхідності внесення змін у природоохоронне законодавство, що сприятимуть правовим методам очисних робіт в басейнах річки Дністер.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільщину відвідали ...

КОМЕНТАРІ