Міський голова підтримує реформування транспортної мережі Чернігова

Міський голова підтримує реформування транспортної мережі Чернігова

11.07.13 10:03 0 868
Чернігівський міський голова Олександр Соколов вважає вкрай необхідним реформування мережі громадського транспорту обласного центру. Про це він сказав в інтерв'ю телерадіоагенству "Новий Чернігів".

За словами О.Соколова, зараз ведеться системна робота, аби в грудні була затверджена нова транспортна мережа міста, що відповідала б сучасним вимогам та потребам чернігівців.

"Вже кілька років ми не змінювали існуючу транспортну мережу, щоправда, за вимогами мешканців міста коригували окремі маршрути ", - сказав міський голова.

Він також підкреслив, що пріоритетом у сфері громадського транспорту міська влада розглядає розвиток Чернігівського тролейбусного управління. Адже саме це підприємство забезпечує перевезення пільгових категорій населення (майже 72 тис. чернігівців). "Місто готове взяти участь у державній програмі щодо оновлення електротранспорту і придбати на умовах кредитування за пільговими відсотками 10 нових тролейбусів", - зазначив керівник міста.

О.Соколов зауважив, що автобусний парк чернігівських перевізників теж потребує оновлення. А для того, щоб брати кредити на купівлю нових автобусів, перевізники потребують обігових коштів. Представники кількох компаній подали розрахунки щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Відповідний регуляторний акт оприлюднено, але це не означає автоматичного рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті міста.

Як пояснив міський голова, остаточно це питання буде розглядатися у грудні після затвердження нової транспортної мережі міста. Тоді оновлені маршрути виставлять на конкурс і від перевізників вимагатимуть вищої якості обслуговування пасажирів, а відтак буде зрозумілим і зростання вартості проїзду. "Якщо платити більше, то чернігівці мають розуміти, за що саме", - сказав О.Соколов.

Влітку керівник обласного центру Чернігівщини не виключив подорожчання вартості проїзду у тролейбусах до 1,5 грн., оскільки ціни 1,25 грн. за разову поїздку немає у жодному місті України, де на лінії виходять понад 50 тролейбусів (у Чернігові щоденно працюють 80). Крім того, можливий перегляд вартості проїзду в автобусах на окремих маршрутах до 2 грн. "Суттєвого подорожчання проїзду у міському громадському транспорті влітку не відбудеться", - наголосив Чернігівський міський голова.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Веллінгтон Нем: "Чув, що ...
Наступна новина: Організацію розчищення ...

КОМЕНТАРІ