В Житомирській області рятувальники проводять рейдові перевірки місць масового відпочинку людей біля води

В Житомирській області рятувальники проводять рейдові перевірки місць масового відпочинку людей біля води

11.07.13 08:41 0 857
Спека у літній сезон змушує людей освіжатися у воді кілька разів на день. Така необхідність включає в себе не тільки відпочинок, а й правила безпеки на водоймах. На жаль, іноді відпочинок закінчується трагедією – вже цього року з різних причин на водоймах області загинуло 12 осіб, 6 з яких діти.

З метою попередження трагедій 9 липня працівники Управління ДСНС в області спільно з муніципальною міліцією, волонтерською організацією «Молода просвіта» та представниками засобів масової інформації провели профілактичну роботу серед населення, що відпочиває та перевірили готовність рятувальників на воді до дій за призначенням.

На території області відповідними рішеннями місцевих органів влади визначені 5 пляжів. На всіх пляжах проведені обстеження дна акваторій, організовані рятувальні пости та виконуються інші вимоги Правил охорони життя людей на водних об’єктах України. До початку купального сезону всі визначені місця відпочинку на водних об’єктах перевірені та впродовж сезону відпочинку здійснюється контроль за їх належним утриманням. Також в області діють 5 комунальних аварійно-рятувальних служб для реагування на водних об’єктах, які зареєстровані та атестовані встановленим порядком. Усі служби мають право на проведення водолазних робіт, у тому числі водолазного обстеження та очистки дна акваторії водних об’єктів. Одна з таких служб розташована у Гідропарку обласного центру, куди і завітала рейдова група.

Рятувальники Житомирської міської служби на воді продемонстрували відпочиваючим своє обладнання та спорядження, роботу плавзасобів та готовність прийти на допомогу потопаючим.

В ході проведення профілактичної роботи працівники У ДСНС у області вручили відпочиваючим листівки з правилами безпечного поводження на водних об’єктах та надання першої невідкладної допомоги.

Занепокоєння рятувальників в першу чергу викликають діти, залишені без нагляду дорослих. Адже вони – в групі ризику. Тому особливу увагу в ході рейду рятувальники приділяли дітям, які перебували на пляжі без супроводу дорослих. З підлітками були також проведені профілактичні бесіди.

Основною метою проведених заходів є попередження нещасних випадків травматизму та загибелі на воді, що виникають унаслідок недотримання правил безпеки.

Хочеться вірити, що робота фахівців ДСНС не виявиться марною, адже в першу чергу громадяни повинні дбати про особисту безпеку та правильний вибір місця проведення дозвілля.

У ДСНС у Житомирськійобласті
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Приймальня ...
Наступна новина: Спеціалісти з питань ...

КОМЕНТАРІ