В Чернігівській області рятувальники контролюють хід збиральної кампанії

В Чернігівській області рятувальники контролюють хід збиральної кампанії

11.07.13 08:24 0 826
Державна служба України з надзвичайних ситуацій приділяє значну увагу перевірці протипожежного стану готовності об’єктів господарювання, задіяних при збиранні, зберіганні та переробці продукції нового врожаю 2013 року. Адже спекотна погода, сухі хліби, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко перебувають у несправному стані, людська недбалість і безвідповідальність створюють пожежонебезпечну ситуацію.

Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. У цей напружений період найменша іскра від сільгоспмашини, кинутий недопалок тощо може призвести до масштабного загоряння, перетворюючи золоте зерно на чорний попіл.

Тому з метою уникнення можливих надзвичайних ситуацій під час збиральної кампанії ДСНС України проводить планові профілактичні заходи – наради, практичні навчання із залученням персоналу об’єктів господарювання, задіяних у збиральній кампанії, надає методичні рекомендації щодо правил пожежної безпеки. Працівники ДСНС ряду областей вже провели рейдові перевірки об’єктів господарювання, задіяних при збиранні, зберіганні та переробці цьогорічного врожаю.

Так, наприклад, на початку липня пройшла виїзна нарада ГУ ДСНС України у Київській області із проведенням показового пожежно-технічного обстеження на прикладі приватного підприємства та з відповідними пожежно-тактичними навчаннями. На Полтавщині працівники ДСНС здійснюють виїзди до аграрних господарств, під час яких зустрічаються з керівниками районних державних адміністрацій та сільськогосподарських підприємств, перевіряють протипожежний стан місць збирання та зберігання урожаю.

Не можна забувати, що приборкати пожежу на полі, яка швидко може набути великих масштабів, дуже складно. Гасіння тут пов’язане з подоланням значних труднощів, затратою немалих матеріальних засобів і людських ресурсів. Вогонь на відкритій території у безвітряну погоду може розповсюджуватися зі швидкістю 1 м/с, а у вітряну – до 10 м/с; водночас висота полум’я тут часто сягає 2 м. Тому напередодні збиральної кампанії рятувальники приділяють значну увагу навчанню населення правилам поводження з вогнем, адже більшість пожеж на відкритих територіях у літній період виникає через недбалість.

Збереження врожаю – обов’язок кожної людини. А відтак, вже спільними зусиллями рятувальників та керівників сільгосппідприємств, а також завдяки небайдужості населення, ми піклуємося про його долю.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ