Юрій Желіховський: Збереження і розвиток існуючого потенціалу бурякоцукрової галузі, є важливим завданнями

Юрій Желіховський: Збереження і розвиток існуючого потенціалу бурякоцукрової галузі, є важливим завданнями

11.07.13 10:34 0 911
Тернопільською обласною державною адміністрацією спільно із Національною асоціацією цукровиків України 10 липня 2013 на базі ТОВ «Збаражський цукровий завод», агрохолдинг «Мрія», проведено регіональну конференцію цукровиків України.

В роботі конференції прийняли участь заступник голови – керівник апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Желіховський Ю.В., заступник голови правління Борисюк П. Г. НАЦ «УКРЦУКОР», директори цукрових заводів центральних та західних регіонів України, науковці і представники комерційних компаній.

Головною метою конференції було виявлення і послідуюче вирішення питань, які виникають в період підготовки виробничої бази цукрових заводів до переробки сировини. Проведення модернізації підприємств галузі для забезпечення мінімізації втрат продукції, а також технологічного процесу переробки цукрових буряків з отриманням цукру високої якості та біопалива.

До учасників засідання звернувся заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Юрій Желіховський, який зазначив, що протягом тривалого часу бурякоцукрова галузь є пріоритетною ланкою народногосподарського комплексу області, а бурякосіючими господарствами і цукровими заводами області у визначальних мірі формуються виробничі показники регіону, вирішуються проблеми зайнятості працездатного населення.

Для прикладу - в сезон, на підприємствах цукрової галузі області та агроформуваннях, що виробляють сировину для неї зайнято до 5 тисяч працюючих.

Завдяки вирощуванню цукрових буряків в сільськогосподарському виробництві Тернопільщина отримує в рік валової продукції на 745 млн. гривень.

Тому, сказав Юрій Желіховский, збереження і розвиток існуючого потенціалу галузі, забезпечення роботи всіх наявних цукрових заводів, завантаження їх оптимальною кількістю сировини для повноцінної тривалості сезону є важливими і головними завданнями як обласної влади, та в першу чергу для власників цукрових заводів, які при придбанні підприємств зобов’язувались забезпечити ефективне використання отриманого ресурсу та справедливий розподіл результатів праці між всіма учасниками технологічного ланцюга.

«Тому, враховуючи важливість бурякоцукрововї галузі для області, як найбільш потужної промислової структури агропромислового комплексу, ми зобов’язані забезпечити її оптимальну роботу в наступному 2013 -2014 маркетинговому році», - наголосив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ