Україна переконуватиме Митний союз не запроваджувати мито – уповноважений Кабміну

Україна переконуватиме Митний союз не запроваджувати мито – уповноважений Кабміну

11.07.13 09:10 0 859
Україна в дискусіях і консультаціях з Євразійською економічною комісією (ЄЕК) готова захищати інтереси вітчизняних товаровиробників, домагаючись відмови від планів введення мита на імпорт української продукції до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану, зазначив урядовий уповноважений України з питань співпраці з Російською Федерацією, СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об’єднаннями, Валерій Мунтіян. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми вже розпочали вивчення цих питань і вийдемо на зв’язок з Євразійською економічною комісією для того, щоб не допустити цих заходів. Також аналогічна робота виконуватиметься і за лінією СОТ (Світової організації торгівлі)», – цитує його слова прес-служба Мінекономрозвитку в середу .

Після запровадження Києвом у квітні цього року спеціальних мит на імпорт легкових автомобілів, Росія 9 липня у рамках механізмів СОТ повідомила про плани введення відповідних мит на імпорт з України шоколаду і шоколадних виробів, флоат-скла (15%) і вугілля (54%). Ці санкції Москва планує запровадити після узгодження з країнами Митного союзу Казахстаном і Білоруссю.

Мунтіян наголосив, що, окрім намірів, остаточних рішень щодо підвищення ставок мита з боку Митного союзу не було. Він наголосив, що вжиття антидемпінгових, компенсаційних і спеціальних заходів – це завжди питання переговорів, консультацій і дискусій, тому питання можливого застосування Митним союзом таких заходів щодо української продукції також обговорюватиметься з українською стороною.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ