Верховний суд Росії підтвердив законність заборони хіджабів у Ставропольському краї

Верховний суд Росії підтвердив законність заборони хіджабів у Ставропольському краї

11.07.13 07:57 0 784
Верховний Суд Росії затвердив заборону носіння мусульманських хусток для жінок у школах мультиетнічного Ставропольського регіону. Адвокат мусульманських родин, які подали до суду проти такої заборони, заявив про плани апеляції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Губернатор Ставропольського краю минулої осені запровадив новий шкільний дрес-код, згідно з яким релігійне вбрання і символіка були заборонені. Окрім цього, в школах краю було заборонено носити повсякденний одяг та взуття на підборах, висота яких перевищує сім сантиметрів.

Після запровадження нового дрес-коду кілька родин скаржилися, що їхніх дочок не пустили до школи у хіджабах. Проте суд визнав упровадження нових правил, які забороняють носіння традиційного мусульманського одягу, законним.

Ставропольський край межує з російськими республіками Чечнею, Дагестаном, Кабардино-Балкарією та Карачево-Черкесією, населеними переважно мусульманами.

Раніше цього року Громадська палата в Республіці Татарстан у Росії затвердила носіння ісламської хустки, або хіджабу, для школярок і вчительок у середніх школах.

Водночас у Франції існує законодавча заборона на носіння хіджабу в громадських місцях. Також незабаром нижня палата парламенту Франції розглядатиме провокаційний законопроект, котрий передбачає заборону на носіння хіджабу нянями, працівницями дитячих садків та медичними сестрами у дитячих лікарнях. На його підтримку вже висловився президент Країни Франсуа Олланд.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ