Джохар Царнаєв прибув до федерального суду Бостона

Джохар Царнаєв прибув до федерального суду Бостона

11.07.13 08:22 0 862
Джохар Царнаєв, якого звинувачують у плануванні вибухів 15 квітня під час Бостонського марафону, прибув до федерального суду цього міста, де о 15:30 за місцевим часом (пізно ввечері за українським) у четвер починається слухання у його справі. Його поява перед суддею буде його першим публічним виступом після арешту 19 квітня. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

27 червня 19-річному натуралізованому громадянину США, біженцю з Росії, було висунуте звинувачення за 30 пунктами, зокрема: підготовка та вчинення теракту, умисне вбивство чотирьох цивільних осіб і поліцейського, заподіяння шкоди здоров’ю 260 учасників і глядачів, а також двох офіцерів поліції. У разі визнання його винним, Царнаєву загрожує довічне ув’язнення або смертна кара.

З боку обвинуваченого в залі будуть присутні дві його рідні сестри, а також команда державних адвокатів, призначених судом.

Головує на процесі федеральний суддя з Бостона, 66-річна Маріанна Боулер. 22 квітня суддя Боулер була присутня на попередніх слуханнях проти Джохара Царнаєва у шпиталі, де він перебував протягом наступних двох місяців.

Його брат і ймовірний спільник Тамерлан був убитий під час перестрілки, коли поліція намагалась затримати Царнаєвих.

Кілька місць у залі суду були зарезервовані для жертв бомбардувань і їх сімей. Рідні загиблих і поранених в інтерв’ю американським ЗМІ говорять, що очікують справедливого вироку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: ...
Наступна новина: На Тернопіллі про деталі ...

КОМЕНТАРІ