У Криму затримано посадовця, який вимагав грошову винагороду за надання в оренду приміщень

У Криму затримано посадовця, який вимагав грошову винагороду за надання в оренду приміщень

11.07.13 18:22 0 854
Інформація про те, що голова сільської ради одного з районів автономії, використовує своє службове становище в корисливих цілях, надійшла до Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Криму.

- За узгодження договору оренди нежитлових приміщень на території комбікормового заводу службовець зажадав від приватного підприємця грошову винагороду у розмірі семи тисяч гривень, - розповів начальник УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим полковник міліції Едуард Онацький.

Бізнесмен мав намір використовувати приміщення для організації цеху з виробництва пластикових вікон. Однак підприємливий службовець порахував, що за надання подібних «послуг» чоловік повинен віддячити йому за клопоти. Іншими словами, він дав зрозуміти, що підпише необхідний договір, як тільки у нього буде сім тисяч гривень. Чиновник був затриманий на місці злочину при отриманні вказаної суми.

Слідчим управлінням Головного управління МВС України в АР Крим даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара). В даний час проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення інших фактів протиправної діяльності з боку держслужбовця.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: Правоохоронці затримали ...

КОМЕНТАРІ