У Львові інформація, щодо продовження виплати допомоги одиноким матерям, дитина, якої навчається за денною формою у вищих навчальних закладах I –IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладах

У Львові інформація, щодо продовження виплати допомоги одиноким матерям, дитина, якої навчається за денною формою у вищих навчальних закладах I –IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладах

11.07.13 08:10 0 913
Актуально про соціальний захист. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.11.2001р. № 1751 “Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми”

Допомога на дітей одиноким матерям призначається незалежно від одержання на дітей інших видів допомог.

Допомога на дітей одиноким матерям призначається одиноким усиновлювачам (вдовам, вдівцям) матерям (батькам) у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими було розірвано до дня смерті, які мають дітей до 18 років.

Якщо діти навчаються за денною формою у вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладах, виплата допомоги на дітей одиноким матерям продовжується на підставі довідки навчального закладу – до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Зазначена допомога призначається на кожну дитину.

Для призначення допомоги на дітей одиноким матерям до

органу праці та соціального захисту населення подаються такі

документи:

1) заява про призначення допомоги, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

2) витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження дитини, виданий відділом державної реєстрації актів цивільного стану, або довідка про народження, видана виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення) рад, із зазначенням підстави внесення відомостей про батька дитини до актового запису про народження дитини

3) копія свідоцтва про народження дитини;

4) довідка про проживання дитини з матір'ю, видана за місцем проживання сім'ї.

У разі неможливості одержати таку довідку орган праці та соціального захисту населення здійснює обстеження сім'ї за місцем проживання і складає акт із зазначенням факту проживання дитини з матір'ю. У разі коли дитина навчається за межами населеного пункту, в якому проживає мати, і не перебуває на повному державному утриманні, замість довідки про проживання дитини з матір'ю подається довідка з місця проживання матері та довідка з місця проживання (навчання) дитини.

Усиновлювачі подають також копію рішення про усиновлення.

Мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію, подають копію свідоцтва про смерть одного з подружжя та

довідку про те, що вони не одержують на дітей зазначені пенсії.

Якщо одинока мати народила дитину за межами України і не може подати документ, який підтверджує той факт, що вона є одинокою матір'ю, рішення про призначення їй допомоги на дитину приймається органом праці та соціального захисту населення на підставі обстеження матеріально-побутових умов сім'ї і документа про народження дитини легалізованого в установленому порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Довідка: Станом на 1.07.2013 управлінням соціального захисту львівської міської ради за перше півріччя 2013р. даний вид допомоги наданий та профінансований 4566 одиноким матерям (батькам) на суму 11,3 млн. грн.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Рішення про ...
Наступна новина: Єгипет: тимчасовий прем’єр ...

КОМЕНТАРІ