Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА наполягає на дотриманні правил безпеки на воді під час купання

Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА наполягає на дотриманні правил безпеки на воді під час купання

11.07.13 13:09 0 797
Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації вкотре звертається до мешканців Львівської області з закликом дотримання правил безпечної поведінки на воді та купатися лише в місцях, які облаштовані для відпочинку та мають рятувальні пости.

Ще раз нагадуємо, що основними причинами загибелі на воді є:

- купання в непристосованих для цього водоймах (кар’єри, технічні водойми, меліоративні канали);

- купання поодиноких осіб у безлюдних місцях;

- купання в нетверезому стані;

- відсутність належного контролю за поведінкою дітей на воді;

- купання в темний час доби;

- нехтування правилами безпеки на воді.

Окремо звертаємося до батьків з проханням – в розпал літніх канікул, коли діти мають вдосталь вільного часу, роз’яснити їм про небезпеку та заборону поодинокого купання в непристосованих місцях, забезпечити контроль за їхнім дозвіллям та не допустити повторення таких випадків у подальшому.

Нагадуємо орендарям та власникам водних об’єктів, які використовуються для відпочинку населення, що вони несуть персональну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечують роботу відомчих рятувальних постів.

Нагадаємо, 8 липня близько 13.00 четверо підлітків с.Розлуч Львівської області пішли купатися на річку Стрий, нижче по течії Явірської ГЕС. Зі слів одного з хлопців, він почав тонути, а троє інших кинулись йому на допомогу. Хлопцеві, який тонув, вдалося виплисти, а решта зникли, залишивши на березі одяг та мобільні телефони.

Силами співробітників міліції, місцевих мешканців та водолазів Центральної рятувальної водолазної служби Львівської області з 18.00 8 липня було організовано пошуки зниклих підлітків. В результаті пошуків о 16.10 9 липня водолазами виявлено та піднято на поверхню тіло одного з трьох зниклих підлітків, а близько 8 ранку 10 липня водолази вилучили з води тіла ще двох підлітків.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Спортсмени Прикарпатття ...

КОМЕНТАРІ