Богдан Матолич і Алессандра Тісо обговорили розвиток співпраці та реалізації проектів ПРООН в Україні

Богдан Матолич і Алессандра Тісо обговорили розвиток співпраці та реалізації проектів ПРООН в Україні

11.07.13 13:15 0 728
10 липня перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич провів зустріч з координатором системи ООН, постійним представником ПРООН в Україні Алессандрою Тісо. Участь у зустрічі також взяли заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, міжнародний менеджер проекту ПРООН Джейсінгх Сах, старший програмний менеджер ПРООН Юлія Щербініна, представники облдержадміністрації та облради.

Основною темою спілкування став подальший розвиток співпраці та реалізації проектів Програми розвитку ООН в Україні у Львівській області. Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо підвищення енергоефективності, екології, поширення методології Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ» (МРГ-ІІ).

Представники обласної влади висловили зацікавлення у впровадженні європейських стандартів у документообіг на усіх рівнях та електронного врядування. Також було розглянуто ідею створення енергетичного кластеру Львівщини. «Сподіваюсь, що шня зустріч розпочне новий етап розвитку наших відносин. Й результат, який ми отримаємо від такої співпраці, зробить свій внесок у розвиток економіки», – зазначив під час розмови Богдан Матолич.

Алессандра Тісо подякувала за активність у рамках реалізації Проекту на території області, а також висловила зацікавленість пропозиціями представників Львівщини щодо можливих напрямків подальшої співпраці. За її словами, у нашому регіоні народжується багато цікавих ідей для покращення та забезпечення міжнародного співробітництва.

Координатор системи ООН наголосила й на необхідності розвитку електронного врядування. «Це дуже важливе питання, адже саме електронне врядування є тим елементом, який сприяє прозорості у прийнятті рішень від рівня громади та догори», – зазначила вона.

Також учасники зустрічі підкреслили, що за 2 роки впровадження другої фази спільного Проекту МРГ-ІІ вдалось досягти високої активності і мобілізації громад та покращити комунікацію між партнерами. Загалом, у Львівській області 54 села, 1 селище міського типу та 2 міста поліпшують умови життя мешканців завдяки участі у Проекті. На впроваджено енергозберігаючі заходи у садочках та школах (43 мікропроекти), енергозбереження вуличного освітлення (5 мікропроектів), реконструкцію закладів охорони здоров’я (4 мікропроекти) і заходи із забезпечення водою (2 мікропроекти).

Довідка:

Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ» стартував у Львівській області 11 липня 2011 року із підписання спільної угоди про партнерство між ОР, ОДА та ПРООН. Впродовж серпня 2011р., на конкурсній основі, спільною комісією було відібрано 8 основних районів для участі у Проекті МРГ (Старосамбірський, Самбірський, Сколівський, Турківський, Жовківський, Бродівський, Перемишлянський та Буський). А у лютому 2012р. додалися 4 райони (Радехівський, Сокальський, Дрогобицький та Золочівський) для участі за напрямом «Відтворення методології МРГ (реплікація)». У 2013 році проведено відбір громад для участі у компоненті «Підвищення енергоефективності» (Старосамбірський, Сколівський, Жовківський, та Дрогобицький райони).

У кожному із згаданих 12 районів відібрано 4-5 населених пунктів для впровадження Проекту. Загалом в області відібрано 57 населених пункти, у яких впроваджується 62 мікропроекти (детальніше читайте на сайті http://www.cba.org.ua/ua/lviv у розділі Партнерство).

Європейський Союз та Програма розвитку ООН в Україні сприяють місцевому розвитку, орієнтованому на громади в Україні впродовж багатьох років. Проект є спільною ініціативою Європейського Союзу та Програми розвитку ООН і впроваджується на Львівщині на засадах партнерства з обласною державною адміністрацією та обласною радою. «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2» має на меті створити передумови для довгострокового сталого соціального та економічного розвитку на місцевому рівні шляхом посилення місцевого врядування та реалізації ініціатив громад на усій території України. Для прийняття спільних рішень та ефективного розподілу ресурсів застосовується методика соціальної мобілізації місцевих громад, органів державної влади та місцевого самоврядування, НУО та приватного сектору.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ