Житомирщина: голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук стала бабусею в обласному перинатальному центрі

Житомирщина: голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук стала бабусею в обласному перинатальному центрі

11.07.13 13:12 0 727
Про це щаслива посадовець і за сумісництвом заступник голови опікунської ради обласного перинатального центру повідомила під час засідання опікунської ради закладу, приуроченого до першої річниці його діяльності.

Нагадаємо, що Житомирщина стала однією з перших областей, де з ініціативи Президента України було створено перинатальний центр. ж наша область, як і решта регіонів, активно долучаються до реалізації нової та важливої соціальної ініціативи Глави держави щодо розширення мережі центрів матері та дитини.

Так, 8 липня в Житомирському обласному перинатальному центрі донька Нелі Паламарчук – Світлана Опанащук – народила дівчинку.

«Я тільки тепер повірила у те, що онуків люблять, мабуть, більше, ніж дітей. Дві доби від народження онучки я фактично живу в перинатальному центрі. Я дуже щаслива, що моя маленька онука народилася в день української родини та напередодні річниці цього закладу. я і як мама, і як бабуся, і як член опікунської ради можу об’єктивно надати найвищу оцінку діяльності нашого перинатального центру – разом зі своєю донькою та під пильним наглядом фахівців цього закладу я переживала всі дев’ять місяців до народження і щасливу мить появи на світ своєї онучки. Я довірила цьому центру свою доньку і щиро вдячна лікарям і всім медичним працівникам, котрі їй допомагали», – поділилася враження Неля Паламарчук.

Разом із тим, член опікунської ради зауважила, що надалі на громадських засадах продовжуватиме роботу з реалізації проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України, щодо залучення до співпраці благодійників, котрі повинні допомагати обласному перинатальному центру. «Перший крок я вже зробила, залучивши Міжнародну благодійну організацію „Грін Кросс Україна“. Як голова Федерації профспілок області я відчуваю, що існує і проблема недофінансування цього закладу. Тому до Верховної Ради України було відправлено пропозиції щодо охорони здоров’я матерів і дітей та стосовно збільшення фінансування закладів такого рівня, як наш перинатальний центр. Також наразі відстоюється питання з підвищення заробітної плати працівників центру, особливо щодо вдосконалення єдиної тарифної сітки, за якою нараховується зарплата», – пояснила вона. Крім того, Неля Паламарчук повідомила, що відтепер в Україні термін перебування матерів у відпустках з догляду за дітьми зараховуватиметься до страхового стажу, – це засвідчують і відповідні постанови Кабінету Міністрів і Верховної Ради України.

У свою чергу директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, голова опікунської ради обласного перинатального центру Раїса Гула, розділяючи радість своєї колеги, голови Федерації профспілок області та новоспеченої бабусі Нелі Паламарчук, вручила її родині цінні подарунки – практичний порадник для батьків, довідник «Мати і дитина» Елізабет Фенвік і фірмовий диск із традиційними українськими колисковими.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ