В Чернігівській області рятувальники та ДАІ провели пізнавальну акцію для дітей

В Чернігівській області рятувальники та ДАІ провели пізнавальну акцію для дітей

11.07.13 13:08 0 822
10 липня у дитячому центрі "Електронік", де в мальовничому місці поблизу с. Сновянка Чернігівського району відпочиває близько 250 дітей, за ініціативи обласного Управління ДСНС України, навчально-методичного центру цивільного захисту і безпеки життєдіяльності у Чернігівській області, обласного відділу ДАІ УМВС та рятувальної станції на водах відбулась пізнавальна акція під гаслом "Запобігти. Врятувати. Допомогти." Вона переслідувала мету навчити підростаюче покоління основним заходам безпеки в різних життєвих ситуаціях, способам надання першої допомоги постраждалим, а також ознайомити дітей з роботою оперативних служб.

Акція складалася з кількох навчальних місць. У кінозалі, в залежності від віку членів дитячих загонів, демонструвалися мультфільми та короткі відеофільми на тематику безпеки життєдіяльності.

На іншому навчальному місці рятувальники розповідали про те, як дітям слід поводити себе, щоб уникнути пожежі, та як діяти в разі її виникнення. Потім демонструвалося оснащення, можливості пожежно-рятувального автомобіля та методи ліквідації пожеж і надзвичайних подій. Фахівці показували дітям, як за допомогою спецінструменту можна визволити людей з понівечених під час ДТП автівок, з під завалів будівель, розрізати металеві або бетонні конструкції, врятувати постраждалих з висоти тощо. Крім того, охочім рятувальники надали можливість попрацювати з водяним стволом, посидіти у кабіні автомобіля, приміряти захисний протигаз, потримати гідравлічні ножиці, домкрати, розжими, різальний інструмент, що використовуються під час ліквідації різних надзвичайних ситуацій.

Фахівці піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС розповідали підростаючому поколінню про те, як правильно діяти в разі виявлення боєприпасів, що лишилися в землі з часів Великої Вітчизняної війни. Крім того, присутні змогли приміряти бронежилет і каску, потримати в руках міношукач й інші спецзасоби піротехників, наочно побачити учбові макети боєприпасів.

Завдання іншого навчального місця - ознайомлення з правилами дорожнього руху й спеціальним спорядженням патруля державтоінспекції. Тут діти отримували необхідні знання про заходи безпеки на дорозі, вивчали дорожні знаки та сидячі за кермом автомобіля ДАІ з включеною сиреною відчували себе справжніми правоохоронцями, які переслідують злочинців.

Надання першої медичної допомоги людям в разі отримання ними різних травм, способи накладання шин і пов’язок, правила транспортування постраждалих, заходи безпеки при збиранні дикорослих грибів і ягід – про це дітям розповідали, а також демонстрували оснащення й можливості реанімаційного автомобіля медпрацівники Управління ДСНС.

На наступному навчальному місці розташовувалися представники Чернігівської рятувальної станції на водах. Вони знайомили відвідувачів з правилами безпеки на водоймах та наочно демонстрували способи рятування потопаючих й надання їм першої допомоги. При цьому всі бажаючі, а їх було чимало, відпрацювали практичні дії з влучного кидання на воду рятувальних засобів для постраждалих.

Також в ході проведення пізнавальної Акції були визначені кращі малюнки, що підготували діти на тему безпеки життєдіяльності, та відбулася дитяча естафета з елементами дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

На завершення даного заходу, діти подарували представникам оперативних служб кілька цікавих концертних номерів. В свою чергу організатори Акції вручили активним її учасникам та переможцям конкурсів грамоти й солодощі, а керівництву центру «Електронік» - друковану продукцію та компакт-диски з навчальними відеофільмами по тематиці безпеки життєдіяльності.

Переглянути галерею

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: 10 ...
Наступна новина: Департамент з питань ...

КОМЕНТАРІ