Суд оголосив вирок директору рівненської землевпорядної організації

Суд оголосив вирок директору рівненської землевпорядної організації

11.07.13 13:19 0 794
Колишній директор однієї з рівненських землевпорядних організацій у 2009 році вніс до офіційного документа неправдиві відомості, чим завдав збитків державі в розмірі 5 000 гривень. Нещодавно Рівненський міський суд оголосив вирок у цій справі.

Доведено, що чоловік, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою подальшого протиправного збагачення, підробив акт здачі-приймання проектно-технічної продукції (робіт, послуг) згідно з договором на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право постійного користування земельними ділянками для ведення лісового господарства на території Кисорицької сільської ради Рокитнівського району, укладеним між приватним підприємством фірмою та державним підприємством «Остківське лісове господарство». Він всні до до акту, який направив до Управління державного казначейства у Рокитнівському районі для подальшого розрахунку за виконані роботи, завідомо неправдиві відомості про реальне виконання робіт з виготовлення зазначеної вище документації, однак фактично жодних робіт виконано не було. На підставі цього акту на рахунок землевпорядної організації з державного бюджету було перераховано кошти.

Відтак, внаслідок злочинних дій директора приватного підприємства фірми державі в особі державного підприємства «Остківське лісове господарство» заподіяно шкоди на 5 тис. грн.

Допитаний у судовому засіданні свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю, у вчиненому розкаявся. Його визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади та займатися підприємницькою діяльністю на строк 1 рік. Засудженого звільнено від призначеного судом покарання та встановлено іспитовий строк терміном на рік.

На підставі п. 2 ч.1 ст. 49 ККУ Сергія звільнено від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ у зв’язку з закінченням строків давності.

Прес-служба прокуратури м. Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ