У Рівненській області хотіла придбати відеокамеру, а лишилася без шести тисяч гривень

У Рівненській області хотіла придбати відеокамеру, а лишилася без шести тисяч гривень

11.07.13 13:04 0 836
Незважаючи на неодноразові звернення до громадян через засоби масової інформації про доволі поширений у мережі Інтернет вид шахрайства — купівлю-продаж товарів, люди і надалі продовжують потрапляти на гачок зловмисників. У такий спосіб майже шести тисяч гривень позбавилась 27-річна мешканка Рокитнівського району, яка перерахувала кошти за придбання відеокамери.

Жінка побачила на одному із сайтів інтернет-магазинів відеокамеру, яка коштувала удвічі дешевше від ринкової ціни. Та купівля передбачала передоплату. Гроші перерахувала на вказані реквізити, а камеру чекає і нині. Коли громадянка зрозуміла, що вона стала «жертвою» інтернет-шахраїв — звернулася із заявою до міліції.

— Подія зареєстрована в єдиному реєстрі досудових розслідувань. Правопорушення кваліфіковано за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Проводяться заходи щодо встановлення особи, яка заволоділа грошима громадянки, — прокоментував начальник Рокитнівського РВ УМВС Сергій Русанівський.

Правоохоронці нагадують, що не стати жертвою інтернет-шахраїв не так уже й важко. Варто лише бути дуже обережними, не довіряти пропозиціям про швидке збагачення, не робити передоплату, купувати товар лише у перевірених інтернет-магазинах та аукціонах.

Тетяна Чубик,

Рокитнівський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Житомирщина: «Школа ...

КОМЕНТАРІ