У Рівненській області замість ліків - кримінальна відповідальність

У Рівненській області замість ліків - кримінальна відповідальність

11.07.13 13:07 0 827
Операція «Мак-2013» набирає обертів. Кілька днів — і перші результати заходів не забарилися. Приміром, чималі посіви маку та конопель виявили місцеві правоохоронці на Кореччині.

Як відомо, за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель чинним законодавством України передбачена кримінальна відповідальність. Подібні дії караються штрафом, арештом на строк до шести місяців, обмеженням волі. Однак, незважаючи на численні застереження правоохоронців про заборону посіву маку та конопель, громадяни все ж порушують Закон.

Рейд співробітників Корецького райвідділу міліції щодо виявлення незаконних посівів «дурман-зілля» увінчався успіхом. В одному із сіл району на присадибній ділянці 27-річного господаря дозрівали майже 80 кущів конопель. Чоловік зізнався, що посадив та доглядав за рослинами для власного користування, не маючи на меті подальший їх збут. Варто зазначити, що у родині «заготівельника» виховується четверо дітей.

В обійсті іншого господаря правоохоронці натрапили на 715 рослин снотворного маку. І тут вагомі пояснення для міліціонерів — 42-річний господар посіяв «сировину» для лікування дружини.

Вилучені нарковмісні рослини направлені на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Рівненській області. За обома фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Ганна Даниш,

Корецький РВ УМВС

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Борис Клімчук: Ми не ...

КОМЕНТАРІ