Хмельницька область: рятувальники дбають про безпеку дітей у таборах відпочинку

Хмельницька область: рятувальники дбають про безпеку дітей у таборах відпочинку

12.07.13 09:32 0 869
Оздоровлення у таборах відпочинку приносить дітям неабияке задоволення. А відпочивати і одночасно навчатися правилам безпеки – задоволення подвійне.

Саме з метою навчити дітей правилам безпеки життєдіяльності 11 липня у табори відпочинку «Дністровська чайка» та «Лісова пісня», що у Кам’янець-Подільському районі, завітали рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Фахівці Головного управління, працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області та співробітники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Кам’янця-Подільського провели з дітьми інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо попередження травмування та загибелі під час виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

На території таборів були розгорнуті три навчальних місця. На першому на базі агітаційного автобусу рятувальники навчили дітлахів правилам поводження з підозрілими вибухонебезпечними предметами, розповіли про види засобів захисту органів дихання і шкіри та порядок їх застосування, ознайомили дітей з видами вогнегасників та правилами приведення їх в дію.

На другому навчальному місці діти ознайомилися з різними видами надзвичайних ситуацій та небезпек, які оточують нас у повсякденному житті. Ознайомилися з правилами поводження на воді та навчилися надавати медичну допомогу постраждалим. Серед присутніх були розповсюджені застережні листівки та пам’ятки попереджувального характеру. Свої знання діти закріпили переглядом відповідних тематичних відеофільмів.

Третє навчальне місце дітям сподобалося найбільше, адже там вони мали змогу побачити пожежний автомобіль та аварійно-рятувальне обладнання в дії. Рятувальники продемонстрували гідроінструменти та спеціальні надувні подушки для рятування людей з під завалів. Діти спробували одягати захисний одяг та спорядження. Наприкінці заходу для всіх присутніх продемонстровано подачу струменю води та піни від пожежного автомобіля.

Діти були у захваті, адже усе що вони раніше бачили по телевізору чи на картинках у підручнику, ожило на їхніх очах, а нові набуті знання стануть їм у пригоді в повсякденному житті.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ