Вадим Гураль відвідав Львівський будинок дитини №1

Вадим Гураль відвідав Львівський будинок дитини №1

12.07.13 13:14 0 786
На виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти майбутнє України» заступник голови – керівник апарату Львівської ОДА Вадим Гураль 11 липня, відвідав Львівський будинок дитини №1.

Під час відвідин його супроводжували заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, директор Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Ярослав Бордіян, директор Будинку дитини №1 Алла Лігостаєва.

Вадим Гураль ознайомився з умовами перебування дітей раннього віку та старших 1 року, оглянув приміщення Будинку дитини, поспілкувався з працівниками закладу.

Загалом під час візиту заступник голови – керівник апарату ОДА Вадим Гураль обговорив низку питань щодо ремонтних робіт у будинку дитини, оновлення парку медичного транспорту та відзначив самовідданість працівників, які ставляться до своїх вихованців як до рідних дітей. Діти влаштували для гостей маленький концерт, а ті подарували їм іграшки та смачні ласощі.

Зазначимо, згідно виконання соціальних ініціатив Президента України планується створення мережі центрів матері і дитини, у яких вагітні жінки, породіллі з немовлятами, що опинились у складних життєвих умовах або кризових ситуаціях, змогли тимчасово проживати та отримувати різні психологічні та соціальні послуги. Один з таких невеличких центрів вже працює у Будинку дитини №1. Тут можуть проживати дві мами з немовлятами.

Окрім того, для зменшення кількості відмов від дітей організовано роботу консультативних пунктів у всіх пологових стаціонарах області. Завдяки цьому за останні роки вдалося знизити чисельність відмов від дітей у 5 разів. Варто відзначити, що у Львівській області від дітей у пологових будинках відмовляється не більше 10 матерів.

Таким чином, департамент охорони здоров’я ОДА у співпраці та за підтримки Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, планує долучитись до формування мережі центрів матері і дитини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 280 млн. грн. ...

КОМЕНТАРІ