У Львівській області завдяки зусиллям свободівців у Дублянах буде новенький автомобіль для вивозу сміття

У Львівській області завдяки зусиллям свободівців у Дублянах буде новенький автомобіль для вивозу сміття

12.07.13 10:00 0 876
У Дублянах офіційно зареєстрували в ДАІ спеціалізовану машину для збору та вивозу твердих побутових відходів. Вже з 12 липня автомобіль обслуговуватиме місто Дубляни та села Малі Підліски і Ситихів Жовківського району.

Кошти на автомобіль виділили з обласного екологічного фонду за сприяння депутата Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Володимира Тістика. Такого автомобіля мешканці Дублянської міської ради чекали впродовж 20 років. Адже саме стільки часу вони були змушені вивозити сміття непристосованими старими машинами, які постійно ламалися.

Сміттєвоз могли б купити ще минулого року, однак через погану роботу казначейства, придбання автомобіля опинилось під загрозою, але, на щастя, Дубляни таки дочекалися 250 тисяч гривень. Та для купівлі нового автомобіля коштів забракло. Тому, аби не купувати користованої машини, Дублянська міська рада виділила з місцевого бюджету співфінансування в розмірі 65 тисяч гривень.

Як зазначив міський голова Дублян свободівець Василь Попович, через відсутність спеціалізованого автомобіля для вивозу сміття страждало все місто. Адже поки ремонтували старі машини, мимоволі з'являлися стихійні смітники, які потім доводилося ліквідовувати. "Маючи новенький автомобіль, ми зможемо обслуговувати не лише місто, а й села Ситихів та Малі Підліски. Відтепер зникне проблема несвоєчасного вивозу сміття, а тому наші вулиці стануть чистішими", - наголосив свободівець.

Нагадаємо, що завдяки активній роботі Володимира Тістика в комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації, вдається допомагати місцевим радам Жовківщини вирішувати їхні екологічні проблеми. Так, в попередні роки за підсумками конкурсу "Екологічно чистий населений пункт" призерами стало місто Рава-Руська, для якого закупили сміттєвоз, а ще – село Смереків, у якому встановили смітники. Також була можливість вирішити проблеми з водоочисними спорудами та каналізаційними системами в населених пунктах Жовківщини.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вийшов з друку 25 номер ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ