Україна за 6 місяців скоротила імпорт газу з Росії на 35% – «Укртрансгаз»

Україна за 6 місяців скоротила імпорт газу з Росії на 35% – «Укртрансгаз»

12.07.13 11:11 0 808
Україна у січні-червні 2013 року скоротила імпорт газу з Російської Федерації порівняно з аналогічним періодом 2012 року на 35% – до 10,3 мільярда кубометрів, повідомляє прес-служба компанії «Укртрансгаз». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«За 6 місяців 2013 року в газотранспортну систему України з Російської Федерації надійшло 10,3 мільярда кубометрів природного газу, що на 35%, або на 5,6 мільярда кубометрів, менше показників аналогічного періоду 2012 року», – йдеться у повідомленні.

«Незважаючи на зменшення імпорту, всі заявки на прокачування газу через ГТС «Укртрансгаз» виконує в повному обсязі на 100% і у відмічені терміни», – цитує прес-служба голови правління ПАТ «Укртрансгаз» Сергія Винокурова.

Через небажання Росії переглядати ціну на газ Україна оголосила курс на диверсифікацію енергопостачань і збільшення власного газовидобутку. За словами міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького, газ із Європи дешевший в середньому на 130 доларів (без урахування «харківської знижки»). Тоді як Росія, нагадує міністр, взагалі не погоджується на зниження ціни. Спроба України диверсифікувати джерела надходження газу зустрічає опір Росії, стверджують аналітики.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ