В Івано-Франківській області на варті миру та спокою

В Івано-Франківській області на варті миру та спокою

12.07.13 10:28 0 850
На Верховинщині важко дільничному інспектору, але закон тут працює. На 120 тис га гірської місцевості проживає близько шести тисяч жителів і цю територію обслуговує всього один міліціонер.

Дільничний для місцевих жителів сила і закон, психолог і народний суддя,а головне - один із самих найповажніших людей на рівні зі священиком та лікарем. Невисокий, худорлявої тілобудови чоловік слідкує за порядком по всій території. Івану Близнюку 43 роки, половину свого життя він працює дільничним інспектором міліції.

Дільничному довелось зіткнутись по службі із серйозним фактом. Декілька років тому був грабіж, коли додому до його громадян прийшли озброєні люди із пневматичною зброєю, пов’язали людей. Цей злочин він розкрив, як і інші.

Найголовніше, що своєму дільничному люди довіряють. Як розповідає Іван Дідушко, житель села Замагора, в цій місцевості тихо, але без правоохоронних органів нікуди. Міліція береже своїх громадян.

Буває, що доводиться половину дня витратити,щоб добратись хуторами високо в гори,транспорту не має,в нього є тільки вірний кінь.

В себе Іван Іванович приймає людей й вислуховує всі звернення від жителів. Проводячи з ними профілактичні бесіди він підтримує та все бере під свій контроль, щоб надалі не повторювались непорозуміння в сім’ях. За духовною підтримкою Іван Іванович звертається до священика. Конфлікти їм вдається вирішувати вдвох.

В райвідділі з’явився новий скутер і кінь відпочиватиме, а куди потрібно виїхати дільничному, він швидше добереться.

Коли Іван Іванович знімає свою форму,він справжній господар. Косить трави як і всі гуцули, а вдома чекає велике хазяйство. Люди звертаються за допомогою в різний час дня і ночі, не відмовляє нікому. Йому через рік на пенсію, а він й не поспішає. Тай керівництво не бажає відпускати дільничного, адже він чудовий працівник в своїй сфері.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ