Комісія Сейму Польщі підтримала поправку про визнання Волинської трагедії геноцидом

Комісія Сейму Польщі підтримала поправку про визнання Волинської трагедії геноцидом

12.07.13 13:15 0 836
Комісія культури та засобів інформації Сейму Польщі на своєму шньому засіданні підтримала внесену поправку до заяви до 70-ї річниці Волинської трагедії про визнання тих подій «геноцидом». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про це повідомили секретаріаті комісії, наголосивши, що кінцева версія документу все одно залежатиме від завтрашнього голосування цього документа у нижній палаті польського парламенту. За цю та ще 6 інших поправок польський Сейм голосуватиме завтра, 12 липня.

Представники владної у Польщі партії «Громадянська платформа» під час дискусії на тему заяви про 70-у річницю Волинської трагедії виступали про того, щоб у її текст було включене слово «геноцид». Радник президента Польщі Томаш Наленч назвав наполягання низки депутатів Сейму включити це слово в заяву змаганням, хто є більшим патріотом.

У травні 1997 року Україна та Польща підписали Спільну заяву «До порозуміння і єднання», а у липні 2003 року – Спільну заяву «Про примирення в 60-у річницю трагічних подій на Волині».

Волинська трагедія – обопільні етнічні чистки українського і польського населення, здійснені селянськими загонами самооборони з обох боків, Українською повстанською aрмією та польською Армією крайовою з участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 280 млн. грн. ...
Наступна новина: Наслідки катастрофи у ...

КОМЕНТАРІ