На Одещині припинено факт незаконного продажу чорної ікри

На Одещині припинено факт незаконного продажу чорної ікри

12.07.13 13:27 0 756
Працівники Управління боротьби з економічною злочинністю Одещини викрили браконьєра, який у місті Вилкове Кілійського району займався незаконним промислом чорної ікри.

Днями співробітники спеціального сектору по боротьбі зі злочинами у сфері охорони рибних запасів на центральному ринку міста Вилкове Одеської області виявили факт реалізації 39-річним місцевим мешканцем ікри риби осетрових.

У «підприємця» було вилучено 600 грамів зазначеного продукту. За словами чоловіка, ікру він придбав у рибалки на березі річки Дунай з метою перепродажу та отримання прибутку.

Подібні дії згідно законодавства України є протизаконними, адже суперечать вимогам Правил любительського і спортивного рибальства та Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України.

Зазначеними документами забороняється лов морських ссавців, риби та інших водних живих ресурсів, занесених до Червоної книги України, а також продаж або скуповування риби, ікри і водних безхребетних та продуктів їх переробки без наявності документа, що підтверджує законність їх придбання, та сертифіката якості.

Також нагадуємо, що більшість видів риб роду осетрових вважаються такими, що зникають. У зв’язку з цим їх ще в 1994 році було занесено до Червоної Книги України. Крім цього, вони внесені до списку Міжнародного союзу охорони природи, Бернської та Боннської конвенцій, Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення, та до Європейського червоного списку.

«Наразі за даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 249 КК України. Проводяться заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до незаконного вилову риби осетрових з річки Дунай» - розповідає в.о. начальника відділу УДСБЕЗ капітан міліції Олександр Чернієнко.

ВЗГ ГУМВС України

в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Наслідки катастрофи у ...
Наступна новина: На Львівщині виявлено 9 ...

КОМЕНТАРІ