За жарти з міліцією зловмиснику доведеться відповідати за всією суворістю закону

За жарти з міліцією зловмиснику доведеться відповідати за всією суворістю закону

12.07.13 15:34 0 804
Працівники севастопольської міліції за гарячими слідами затримали чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про замінування.

Повідомлення про замінування житлового будинку в Козачій бухті надійшло вдень до чергової частини УМВС. Дзвінок був здійснений з мобільного телефону.

На місце події виїхало керівництво УМВС, слідчо-оперативна група, експерти вибухотехнічної служби НДЕКЦ, а також представники УСБ України в м. Севастополі та МНС.

З 16-ти квартирного будинку працівники міліції терміново евакуювали 20 мешканців. Обстежили будівлю і прилеглу до неї територію. Вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Повідомлення про замінування виявилося хибним.

В результаті проведених оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили зловмисника, який зробив неправдиве повідомлення про замінування. Ним виявився раніше судимий 34-річний севастополець. Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, зловмисник скористався своїм мобільним телефоном і подзвонив у міліцію, щоб повідомити, що заміновано будинок. Він зізнався, що таким чином хотів пожартувати з правоохоронцями.

Жарт для севастопольця буде мати серйозні наслідки. Законодавством передбачено досить суворе покарання за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності: за ч. 1 ст. 259 КК України - позбавлення волі на строк від 2 до 6 років, за 2 ч. ст. 259 - позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Наразі відносно зловмисника розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.259 КК України.

Працівники міліції нагадують, що вони мають у своєму розпорядженні всі необхідні сили і засобами для ідентифікації телефонних хуліганів і встановлення їх місцезнаходження в незалежності від того, звідки був зроблений дзвінок.

Сектор зв'язків з громадськістю УМВС України

в м. Севастополі
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дільничний розкрив низку ...

КОМЕНТАРІ