Міліціонери Полтави затримали чоловіка, який намагався обікрасти банк

Міліціонери Полтави затримали чоловіка, який намагався обікрасти банк

12.07.13 15:47 0 732
29-річний полтавець упродовж місяця планував пограбування банку. Придбав спеціальне приладдя, спостерігав за тим, як працює охорона установи та, навіть, підгледів код вимкнення сигналізації. Проте злочинним планам чоловіка завадили правоохоронці.

Днями близько 2-ої години ночі, до Октябрського райвідділу міліції міста Полтава від чергового приватної охоронної фірми надійшло повідомлення про те, що в одному з банків по вулиці Фрунзе спрацювала сигналізація. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міліції. Прибувши за вказаною адресою, міліціонери помітили чоловіка, який вийшов з приміщення банку та почав тікати. Та правоохоронцям вдалося наздогнати й затримати злодія. Приємним є той факт, що навіть пересічні громадяни, незважаючи на пізню годину, всіляко сприяли міліціонерам у затриманні підозрюваного.

Зловмисником виявився 29-річний непрацюючий полтавець, який ретельно спланував «похід на банк» ще понад місяць тому.

«З метою подальшого вчинення крадіжки підозрюваний понад місяць спостерігав за вказаним відділенням банку та вивчав охоронні можливості. Зараз він стверджує, що під час спостереження за роботою відділення фінансової установи йому вдалося розізнати код відключення сигналізації, за допомогою якого працівники банку її вимикали. Також чоловік переконався у відсутності фізичної охорони приміщення, - говорить начальник УМВС України в Полтавській області генерал-майор міліції Едуард Федосов. - Головною здобиччю для злодія був металевий сейф всередині банку, де, на його думку, мали зберігатися гроші. За його розрахунками в сейфі мало бути від 250 до 400 тисяч гривень, які після вчинення злочину він планував витратити на придбання житла. Для відкриття сейфу останній придбав кувалду, лом та кутову шліфувальну машинку «болгарку» для його розпилювання».

Переконавшись, що того дня інкасація грошових коштів протягом дня не проводилась, молодик вирішив реалізувати свій злочинний намір. Уночі він прийшов до вхідних дверей та почав пошкоджувати замок, аби пройти всередину. Після відчинення вхідних дверей він раптом побачив автомобіль правоохоронців і почав тікати. Але кількахвилинне переслідування призвело до затримання крадія і перекреслило всі його плани щодо збагачення та придбання квартири.

Далі затриманий показав працівникам міліції і схованку, де знаходились заздалегідь підготовлені ним знаряддя та засоби для крадіжки. Крім того, чоловік мав при собі рукавиці та секрет врізного замка з ключами. Слідчому підозрюваний пояснив, що секрет замка був заготовлений для того, щоб після відчинення вхідних дверей відділення банку він швидко зміг його замінити та зачинити двері з середини. Таким чином чоловік хотів ввести в оману охоронну структуру, створивши видимість хибного спрацювання сигналізації.

Наразі слідчим зареєстровано кримінальне провадження за частиною 3 статті 15 та частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням у приміщення). За скоєне підозрюваному загрожує покарання від трьох до шести років ув’язнення.

ВЗГ УМВС України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кошти, зібрані від матчу ...

КОМЕНТАРІ