За фактом підпалу автомобіля на Житомирщині міліцією відкрите кримінальне провадження

За фактом підпалу автомобіля на Житомирщині міліцією відкрите кримінальне провадження

12.07.13 18:18 0 840
Раніше міліція відкрила кримінальне провадження за фактами вимагання, вчиненими стосовно кількох жителів Баранівського району Житомирської області, які займаються збором лісових ягід.

До Баранівського райвідділу міліції надійшло декілька заяв від жителів населених пунктів району про те, що відносно них невідомі особи, представляючись скупниками лісових ягід, учиняють протиправні дії. Люди скаржаться на погрози з боку невідомих та вимогу примусового зниження ціни на лісові ягоди.

За словами заступника начальника Слідчого управління УМВС України в Житомирській області Андрія Балоня, нині триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Четверо осіб, установлених слідством, перевіряються на причетність до скоєння кримінальних правопорушень. Окрім того, тривають слідчі (розшукові) та негласні слідчі дії щодо збору доказової бази, яка однозначно свідчитиме про причетність встановлених осіб до зазначених протиправних дій.

Тим часом, близько 3-ї години ночі 11 липня до міліції надійшло повідомлення про загоряння на одній з вулиць райцентру автомобіля, що належить місцевому мешканцю.

За повідомленням начальника Баранівського РВ УМВС України в Житомирській області Валерія Кравчука, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Працівники міліції та експерти виконали усі необхідні першочергові заходи, спрямовані на встановлення причин та обставин події.

Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація – ст. 194 (Умисне пошкодження або знищення майна) Кримінального кодексу України. Встановлюються особи, причетні до цієї події.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо можливого зв’язку між фактами вимагання та підпалом автомобіля. Нині відомо, що раніше власник пошкодженого автомобіля до міліції зі скаргами на конфліктні ситуації зі скупниками лісових ягід не звертався.

Одночасно працівники міліції Баранівського РВ УМВС посилили контроль за охороною домоволодінь заявників.

Розслідування зазначених кримінальних правопорушень триває.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ДТП на Волині за участі ...
Наступна новина: Увага, розшук!

КОМЕНТАРІ