На Луганщині затримано групу розбійників, які викрали платини на 30 мільйонів гривень

На Луганщині затримано групу розбійників, які викрали платини на 30 мільйонів гривень

12.07.13 18:36 0 869
Розбійний напад на підприємство стався у середині травня цього року. Викрадене на заводі майно розбійники заховали. Трьох із п’яти членів банди міліція затримала під час спроби втечі за кордон.

У ході майже 2-місячного розслідування правоохоронці Луганщини знайшли та затримали банду із 5 грабіжників, котрі скоїли резонансний злочин, скоївши збройне пограбування підприємства.

Зловмисники викрали апаратуру, що містить платину на суму 30 мільйонів гривень. Частину викраденого зловмисники закопали, а частину намагалися збути. Трьох із п’яти членів банди затримали під час спроби втечі за кордон.

За словами керівника ГУ УМВС Луганщині Євгенія Польського, на розшук зловмисників були задіяні всі підрозділи обласної міліції.

Охоронці заводу, а вони були єдиними свідками, автомобіль не бачили, назвати прикмети розбійників теж не могли. І все ж правоохоронці не опускали рук і вели копітку роботу щодо встановлення осіб, які вчинили цей зухвалий злочин. Майже два місяці міліціонери буквально по крихтах збирали інформацію, за допомогою якої змогли вийти на слід зловмисників.

– 5 липня в результаті проведених слідчо-оперативних заходів співробітники міліції в м. Сєвєродонецьку затримали трьох місцевих жителів, на яких вказували зібрані нами докази, – зазначив Євген Польськой.

За його словами, при проведенні санкціонованого судом обшуку було виявлено та вилучено майно, викрадене на заводі. Він також зазначив, що на даний момент затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

– Усім п’ятьом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Всі п’ятеро учасників банди – жителі міста Сєвєродонецька, вік яких від 39 до 52 років. У кожного з них є благополучна сім’я. Що штовхнуло їх на вчинення такого зухвалого злочину, належить з’ясувати в ході слідства, – підкреслив начальник УМВС Луганщини.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Обшуки та затримання в ...

КОМЕНТАРІ