З 1 липня 2013 року тих, хто не встиг перейти на електронну касову стрічку не штрафують

З 1 липня 2013 року тих, хто не встиг перейти на електронну касову стрічку не штрафують

12.07.13 10:49 0 1050
21.06.2013 Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України» щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності. Зокрема, перенесено термін настання відповідальності суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові
операції за товари (послуги), за неподання до органів державної податкової служби звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв’язку з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року.

Таким чином, починаючи з 01.01.2014 року суб’єкти господарювання, які використовують РРО та не забезпечують подачу звітної інформації до органів Міндоходів України, будуть нести відповідальність відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», яка передбачає застосування до підприємства штраф у розмірі 170 грн.

Шановні суб’єкти господарювання, ДПІ у Залізничному районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області закликає дотримуватись вимог ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та звернутися до центрів сервісного бслуговування реєстраторів розрахункових операцій для забезпечення використання РРО, що мають можливість подання до Міндоходів звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, по
дротових або бездротових каналах зв’язку, або доопрацювання наявних РРО шляхом приєднання модемів.

Використання електронної касової стрічки звільнить вас від необхідності купівлі паперового аналогу та зберігання копій чеків протягом 3 років. Крім того, цифрове звітування не потребує додаткових витрат часу. Щойно надруковано чек – на сервер одразу без участі людини надходить інформація про операцію. Також новація завдяки безконтактному спілкуванню підприємців з інспекторами сприятиме зменшенню кількості перевірок, адже у Міністерстві зможуть дистанційно стежити за «чистотою» готівкових розрахунків.

Інформаційно комунікаційний сектор ДПІ у Залізничному районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ