На Рівненщині депутатів звинуватили у безвідповідальності

На Рівненщині депутатів звинуватили у безвідповідальності

12.07.13 11:35 0 1153
З початку липня вступив у силу закон, за який практично одноголосно проголосували депутати всіх без винятку фракцій - як влади, так і так званої опозиції. На перший погляд цей документ під назвою “зміни до законів щодо призначення та індексації пенсії” здавався зовсім безневинним, проте, після розповсюдження директив пенсійним фондом, на українців чекав шок - депутати вирішити "зістригти" гроші за народження дитини…

- Нові побори на народження дитини, введені зі згоди усіх політичних сил у Верховній Раді - вершина цинізму і безвідповідальності депутатів. Внесені зміни до закону про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування додали ще одну базу для нарахування, а саме допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами. Внаслідок цьго понад 33% від такоїсуми допомоги має сплатити роботодавець, - розповідає член проводу УНА Олександр Музичко. - В сьогоднішніх реаліях, це призведе або до зменшення офіційної зарплати жінок, або ж жінки змушені будуть повертати цю суму керівникам підприємств, на яких працюють. В результаті жінки втратять понад третину грошей, які виділяються їм на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами.

Те, що владні депутати, чий цинізм і "наплювальне" ставлення до українців давно вже нікого не дивує, проголосували за закон, ініціатором якого був видатний "пакращувач" Азаров, було прогнозовано. Проте незрозумілими є дії опозиції, яка так само не дала жодного голосу проти цього закону, вважає Олександр Музичко. Це може свідчити про те, що або опозиція вирішила підіграти владі й додати ще один побор для українців, або ж про те, що аналізу законів, які приймаються, ніхто не веде.

- Якщо депутати не можуть прочитати закон, за який голосують, і зрозуміти, чим це виллється для сімейного бюджету пересічного українця, їм варто взяти помічника, який розбирається в юриспруденції, - вважає Олександр Музичко. - На це депутатам виділяються окремі кошти, і копійчана економія на юристах виливається в ось такі удари по кишенях українців. Якщо ж так звані опозиційні депутати не мають кваліфікованих помічників, УНА готова їм допомогти.

Член провонду УНА Олександр Музичко закликав депутатів не ставитися безвідповідально до своєї роботи, адже основна місія депутата, це працювати на благо людей, які його обрали.

Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної організації УНА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Родичеві ...

КОМЕНТАРІ