На Рівненщині влада відмовилася замінити вікна в квасилівському ліцеї

На Рівненщині влада відмовилася замінити вікна в квасилівському ліцеї

13.07.13 09:18 0 885
Рівненська облдержадміністрація відмовилася включити у 2013 році в перелік заходів з енергозбереження НВК "Школа-ліцей" смт. Квасилів. Про це йдеться у відповіді заступника голови РОДА Володимира Новака від 11 липня цього року на запит депутата Рівненської обласної ради Степана Молчана.

"Облдержадміністрація не вбачає доцільності у включенні цього навчального закладу до переліку об'єктів обласної програми енергоефективності на 2011-2015 роки. Керівництво області мотивує це тим, що це питання не підпадає під державну цільову економічну програму енергоефективності розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива. Формально, обласна влада замість того, щоб знайти кошти і замінити вікна в ліцеї та зекономити теплову енергію, просто відписалася. Водночас, заміна вікон в опалювальний сезон у цьому навчальному закладі дозволила б заощадити чимало бюджетних коштів", - коментує депутат Рівненської обласної ради Степан Молчан.

Енергозбереження для квасилівчан болюча тема, адже жителі селища сплачують одні з найвищих тарифів в Рівненській області. Неодноразові пропозиції з розрахунками щодо здешевлення теплової енергії надавав депутат Рівненської районної ради Дмитро Сільман. Однак, ані обласна, ані районна влада не зацікавлена у тому, щоб, зокрема, за тепло квасилівчани платили менше.
Нагадаємо, що депутатський запит депутата Рівненської обласної ради Степана Молчана щодо включення НВК "Школа-ліцей" смт. Квасилів до обласної програми енергоефективності підтримали більшість депутатського корпусу на сесії 20 червня цього року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обшуки та затримання в ...
Наступна новина: Сейм Польщі вирішив не ...

КОМЕНТАРІ