Незабаром у Луцьку буде зоопарк європейського зразка

Незабаром у Луцьку буде зоопарк європейського зразка

13.07.13 12:57 0 844
У Луцьку з робочим візитом перебувають делегації із міст Замость та Жешув, які реалізовують проект «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму», який реалізовується рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, спільно з виконавчим комітетом Луцької міської ради та адміністраціями міст Замость і Жешув.

Учора керівник проекту, інспектор відділу інвестицій, розвитку міста та фонду зовнішніх коштів міської ради міста Замость Марчін Ґрабскі; директор відділу інвестицій, розвитку міста та фонду зовнішніх коштів міської ради міста Замость Станіслав Фліс; директор зоопарку в місті Замость Ґреґож Юзеф Ґарбуз; заступник директора зоопарку в місті Замость Лукаш Суловскі; помічник з дидактичних питань зоопарку в місті Замость Марлена Анна Білска-Вікєра; помічник з розведення тварин зоопарку в місті Замость Ядвіга Князь, директор управління зелених насаджень міста Жешув Александра Вонсовіч-Дух; керівник відділу зелених насаджень управління зелених насаджень міста Жешув Анна Чарнек-Булша; спеціаліст з питань підписання договорів управління зелених насаджень міста Жешув Анна Пая; співробітник управління зелених насаджень міста Жешув Анета Романкєві-Вільк побували у Луцькому зоопарку, ознайомилися з обсягом робіт, які потрібно виконати.

під час робочої зустрічі, яка відбулася у залі засідань міської ради, заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що вивчено стан справ, визначено точку, з якої можна стартувати. А ця зустріч дає можливість обговорити перспективи розвитку Луцького зоопарку. Загальний бюджет заходів в рамках проекту становить 2 580 786, 33 євро. І приємно, що значна кількість цих коштів буде інвестовано у Луцьку – це 1 528 153, 51 євро. Після реконструкції кількість відвідувачів зоопарку має зрости у кілька разів.

Марчін Ґрабскі та Александра Вонсовіч-Дух висловили свої позиції щодо подальшої співпраці. Зокрема, у місті Жешув поки що зоопарку немає. Там планують створити рекреаційну зону із зоокуточком.

Координатор проекту у м. Луцьку Василь Байцим детальніше розповів про концепцію проекту, який передбачає будівництво містечка для ведмедів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйоном, містечко для левів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйоном, облаштування та благоустрій території, а саме інженерні комунікації, обігрів, енергетичні мережі, освітлення, каналізація та водопровід, пішохідні стежки, залізобетонна огорожа. Тривалість проекту 24 місяці, основні будівельні роботи будуть виконані у 2014 році. Уже шість будівельних організацій подали заявки для участі у тендері на виконання будівельних робіт у Луцькому зоопарку.

Архітектор Василь Дузь-Крятченко показав ескізи і креслення, за якими буде відбуватися реконструкція. За його словами, першочергово у зоопарку будуть збудовані дороги, інженерні мережі, огорожа, два містечка для ведмедів і левів, здійснено благоустрій території. Трохи згодом планується побудова адміністративного корпусу, ветеринарної лікарні, карантинного блоку для зручності обслуговування тварин працівниками зоопарку.

Директор зоопарку Людмила Денисенко детально розповіла про проблеми зоопарку нашого міста і першочергові питання, які потрібно вирішити.

Василь Байцим зазначив, що метою цього проекту є зростання значення туризму як фактору, що стимулює суспільно-економічний розвиток Замостя, Жешува та Луцька та сприяє створенню нових робочих місць, збільшенню доходів у сфері туризму та задовільного туристичного обслуговування.

Це друга зустріч партнерів у такому форматі. Першого разу вони зустрічалися у Замості.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ