Івано-Франківщина: на Городенківщині обговорено питання екологічних ризиків при видобутку сланцевого газу

Івано-Франківщина: на Городенківщині обговорено питання екологічних ризиків при видобутку сланцевого газу

13.07.13 12:12 0 772
11 липня у Городенківській райдержадміністрації відбулася зустріч заступника директора департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Вадима Козленка та професора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу О.Петровського з представниками громадської організації «Правиця» з метою обговорення питання екологічних ризиків при видобутку сланцевого газу.

Представників громадськості поінформовано, що Олеська площа лише частково охоплює територію 3-х сільських рад Городенківського району (Острівецької, Чортовецької і Раковецької), тому на даний час проводити геологічну розвідку в районі компанія «Шеврон», яка виграла конкурс на укладення угоди про розподіл продукції, не планує.

На початку липня в обласну раду надійшов проект угоди про розподіл продукції між Україною та компанією «Шеврон». Створено робочу групу з опрацювання цього проекту, яка підготує пропозиції для врахування екологічного та соціального фактору в угоді.

Представники громадської організації «Правиця» висловили підтримку проекту з видобутку сланцевого газу, за умови дотримання норм охорони навколишнього середовища та спрямування частини прибутків від його видобутку на соціальний розвиток інфраструктури територіальних громад.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Епідемічна ...
Наступна новина: Тернопілля: викрадений ...

КОМЕНТАРІ