В Івано-Франківській області нові можливості регулювання ринку праці

В Івано-Франківській області нові можливості регулювання ринку праці

13.07.13 13:12 0 1164
З метою виконання Протокольного рішення від 11 червня 2013 року за результатами засідання Комітету з економічних реформ щодо стану виконання пріоритетних завдань модернізаціїї соціальної сфери та соціальних ініціатив Президента України, забезпечення належного рівня інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо впровадження Закону України “Про зайнятість населення”, спрямованого на розв’язання проблем безробіття, підвищення рівня зайнятості населення області, передусім громадян, які недостатньо конкурентноспроможні на ринку праці та використання можливостей і стимулів для створення нових робочих місць, які надали Закон України “Про зайнятість населення” та Закон України “ Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць”, Окремого доручення голови обласної державної адміністрації М.В. Вишиванюка, Болехівським міським центром зайнятості 11 липня проведено засідання круглого столу на тему:“Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці”.

У заході взяли участь перший заступник директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Басюга Т.С., головний спеціаліст відділу з питань зовнішньоекономічних зв’язків і туризму Баричка Р.М., головний спеціаліст відділу надходжень Пенсійного фонду Косило М.М., голова спілки підприємців і роботодавців Коник З.Й., керівники та представники ринкоутворюючих підприємств міста.

Відкрила засідання круглого столу директор Болехівського міського центру зайнятості Сказик. М.В., яка доповіла про стан ринку праці міста та можливості служби зайнятості щодо укомплектування підприємств персоналом.

Перший заступник директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Басюга Т.С акцентував особливу увагу на питанні надання компенсації зі сплати єдиного соціального внеску роботодавцям, які створюють нові робочі місця для працевлаштування неконкурентоспроможної категорії населення. Також окреслив процедуру видачі ваучерів як безробітним так і особам, котрі перебувають у трудових відносинах з роботодавцями.

Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Фаїк О.Я. поінформувала присутніх, про механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та легального працевлаштування працівників шляхом компенсації фактичних витрат зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття відповідно до нового Закону України «Про зайнятість населення». Детально розповіла про порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску.

Ділова розмова за круглим столом переросла у дискусію, під час якої соціальні партнери задавали низку питань для успішної реалізації основних положень Закону України “Про зайнятість населення”.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США і Китай мають ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ