У Івано-Франківську легалізують заробітну плату

У Івано-Франківську легалізують заробітну плату

13.07.13 12:27 0 762
У Івано-Франківську відбулася нарада з питань виконання комплексної програми по легалізації та детінізації заробітної плати і зайнятості населення. За словами директора Департаменту соціальної політики Олександри Заклинської, ця тема, на сьогоднішній день, є надзвичайно актуальною, оскільки саме від зарплати залежить завтрашня пенсія людей, соціальні гарантії, відпустки, додаткові відпустки, доплати за роботу у нічний та святковий час, тощо.

На нараді заслухали інформацію щодо динаміки стану виплати заробітної плати по тих суб’єктах господарювання, які виявилися недобросовісними платниками податків. Вони виплачували заробітну плату своїм найманим працівникам нижче мінімального рівня – 1147 грн., який є затвердженим на 1 січня 2013 року.

„Якщо аналізувати звітність, то відчуваємо позитивну динаміку. З тих суб’єктів, дані про яких ми заслухали на комісії, а це понад 200 суб’єктів господарювання, 50% за лютий-квітень поправили свою ситуацію”, – розповідає Олександра Заклинська.

Також під час наради обговорювали питання щодо алгоритму дій по усіх структурах, які задіяні у сфері легалізації заробітної плати. Пенсійний фонд, Центр зайнятості, Податкова інспекція, Департамент соціальної політики, Фінансове управління, усі ці структури мають свої функції і мають право вживати певних заходів.

За Департаментом соціальної політики закріплена така функція, як координування роботи по рейдовій робочій групі – робочому органу комісії по легалізації зарплати.

„Рейдова робоча група має свій план роботи, склад комісії, графік проведення рейдів. Ми аналізуємо ситуацію, виходимо на місця, дивимося, чи робоча сила є легалізованою, чи має вона належні соціальні гарантії. Також ми проводимо аналітику, передаємо її у інспекцію праці та у Державну податкову інспекцію для того, щоб вони могли адекватно реагувати і вживати усіх належних заходів”, – каже Олександра Заклинська.

Окрім того, на нараді вирішували питання щодо головних розпорядників коштів. Адже при укладанні угоди на виконання робіт чи надання послуг особливу увагу звертають на те, чи суб’єкт господарювання легалізовує заробітну плату, чи легалізовує найманих працівників і витримує усі соціальні гарантії. При проведенні тендерів, при підготовці документів на засідання виконкому щодо надання дозволів, при підготовці матеріалів для видачі ліцензій, патентів, ці усі питання контролюються постійно.

Олександра Заклинська наголошує: попри позитивну динаміку робота не закінчується, вона має вестися і надалі. У Івано-Франківську продовжує свою працю рейдова робоча група, комісія і надалі засідатиме і заслуховуватиме усіх суб’єктів господарювання. Будуть вжиті усі заходи задля досягнення результату – зменшення кількості суб’єктів господарювання, які платять працівникам зарплату нижче мінімального рівня.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ