У Львівській області в ОДА обговорили взаємодію дотичних структур соціальної роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах

У Львівській області в ОДА обговорили взаємодію дотичних структур соціальної роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах

13.07.13 13:29 0 731
11 липня відбулось засідання Координаційної ради Львівської обласної державної адміністрації з питань дітей під головуванням заступника голови – керівника апарату ОДА Вадима Гураля.

На засіданні розглянуто питання про взаємодію суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах (на прикладі виявлених дітей у м.Львові 3 липня 2013 року).

Із зазначеного питання присутніх поінформували начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Лис, начальник відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Ростислав Тимків, начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВСУ України у Львівській області Павло Лихач та заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак.

Заступник голови – керівника апарату ОДА Вадим Гураль відзначив, що питання набуло широкого резонансу в суспільстві, перебуває на контролі в Міністерстві соціальної політики України та в Уповноваженого Президента України з прав дитини.

Також він наголосив, що завдання Координаційної ради розглянути цей випадок і відпрацювати формат взаємодії між всіма службами, щоб вчасно отримувати всю інформацію й попереджувати такі випадки.

“Слід наголосити, що оскільки в місті Львові працює спеціальна комісія по даному факту, яка ще не закінчила свою роботу, ми спробуємо напрацювати певний алгоритм дій всіх структур, дотичних до соціального захисту дітей, щоб унеможливити такі факти порушення прав дітей у майбутньому”, – сказав В.Гураль.

За результатами засідання було прийнято рішення відпрацювати пропозиції та алгоритм дій в кожній структурі окремо і подати їх в облдержадміністрацію до наступного засідання. Також Вадим Гураль дав доручення через ЗМІ, агітаційні та інформаційні листівки, у проповідях владик та пасторів спонукати людей до дій, бути небайдужими до своїх співгромадян і вчасно інформувати відповідні служби.

«Не треба шукати винуватців в органах влади. Ми самі, мешканці цього міста, своєю байдужістю допустили таку ситуацію», – підкреслив заступник голови – керівник апарату ОДА.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ