У Львівській області співробітниками ППС Залізничного райвідділу за "гарячими слідами" затримали грабіжників

У Львівській області співробітниками ППС Залізничного райвідділу за "гарячими слідами" затримали грабіжників

13.07.13 12:23 0 879
Правоохоронці затримали двох зловмисників, які пограбували жінку і викрали у неї золотий ланцюжок.

До Залізничного райвідділу міліції, 9 липня, звернулася із заявою львів’янка. Жінка повідомила, що на перехресті вулиць Ряшівська – Городоцька невідомі особи із застосування фізичного насильства заволоділи її золотим ланцюжком вагою 5 гр., чим завдали збитків на суму 3000 грн.

На місце події було скеровано слідчо-оперативну групу під та автопатруль.

Завдяки опису свідків працівниками патрульно-постової служби за «гарячими слідами» на перехресті вулиць Виговського-Патона затримали 32-річного львів’янина та 24-річного мешканця Жидачівського району.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 186 (Грабіж) КК України.

Варто пам’ятати, що грабіжники – такий різновид злодіїв, який "працює" завжди: будь-якої пори року, години доби, робочого чи вихідного дня. Лише змінюються предмети, які їх цікавлять: золоті прикраси й інші коштовні речі, та завжди зловмисники готові відібрати мобільні телефони та гроші.

Про те, що вулиця інколи може бути небезпечною, здавалося б знає кожний із нас. Але чи завжди ми замислюємось над тим, як забезпечити себе від неприємностей та не стати жертвою вуличного зловмисника?

Як уникнути ризику стати жертвою грабіжника або хоча б звести ризик до мінімуму?

1. Не варто привертати до себе увагу, розмовляючи у громадському транспорті по дорогому мобільному телефону.

2. Про всяк випадок, виходячи на вулицю у пізній час, залишайте вдома коштовності.

3. Не "світить" велику суму грошей у гаманці. Збираючись у магазин, підготуйте певну суму або скористайтесь банківською карткою, якщо в магазині є спеціальний термінал. Також вчасно підготуйте гроші для оплати проїзду у громадському транспорті.

4. Не скорочуйте шлях, прямуючи додому через пустир або темними вулицями, уникайте безлюдних, неосвітлених місць. У пізню пору краще ходити там, де більший рух автотранспорту та є перехожі. Не ходіть поодинці, передзвоніть додому або домовтесь, щоб вас зустріли. Помітивши, що до вас хтось наближається, не соромтесь, перейдіть на іншу сторону вулиці – це дозволить вам оцінити реальність загрози. Знайте, що злочинці люблять темряву і тишу – не йдіть їм назустріч.

5. Довіряйте своїй інтуїції. Якщо вам здається, що хтось цілеспрямовано йде за вами, краще швидше дістатися найближчого людного місця – кафе, магазину, зупинки громадського транспорту.

6. Якщо у вас у руках сумка, тримайте її міцно. Нерідко зловмисник відмовляється від повторної спроби відібрати сумку, якщо зненацька це зробити не вдалося.

7. Щоб ваша дитина не стала жертвою нападу, не купуйте для неї дорогий мобільний телефон, попередьте про особисту безпеку та порадьте користуватися телефоном лише у приміщеннях.

8. Не виходьте на вулицю у стані алкогольного сп'яніння. Як показує практика, грабіжники доволі часто обирають жертвою нападу саме людину у стані помітного алкогольного сп'яніння, оскільки алкоголь знижує реакцію та координацію.

Тож будьте обережними і пам'ятайте: особиста безпека залежить від вашої поведінки!

Наталія Ратинчук, Залізничний РВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ