Сергій Рижук: «Ми маємо організаційно, фінансово, технічно і технологічно допомогти нашим хліборобам зібрати гарний урожай»

Сергій Рижук: «Ми маємо організаційно, фінансово, технічно і технологічно допомогти нашим хліборобам зібрати гарний урожай»

13.07.13 12:18 0 1046
12 липня на базі приватної агрофірми ТОВ “Олімп Агро” с. Котлярка та СПС «Кам’янка» с. Камянка Попільнянського району під головуванням голови облдержадміністрації Сергія Рижука відбувся обласний семінар-нарада з питань стану підготовки та особливостей проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур «Зажинки-2013».

Участь у семінарі взяли заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан, керівник департаменту агропромислового розвитку Микола Дідківський, голови і заступники голів райдержадміністрацій, начальники та спеціалісти управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники базових господарств, керівники та спеціалісти підвідомчих служб АПК, наукові працівники.

Програма семінару-наради передбачала обмін досвідом між аграріями області та проведення обряду «Зажинки» на Попільнянщині.

«У кожному куточку області зріє хороший урожай. Зараз ми маємо організаційно, фінансово, технічно і технологічно допомогти нашим хліборобам зібрати гарний урожай», – говорить голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

Сергій Миколайович наголосив, що відповідно до програми \"Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава\", у Житомирській області забезпечуються сприятливі умови розвитку сільського господарства, про що свідчить зростання показників валової продукції.

Очільник області також зазначив, що протягом першого півріччя цього року жителі Житомирщини за користування земельними паями отримали від орендарів чверть мільйона гривень. «Це вдалося зробити завдяки тому, що за три роки валова продукція Житомирщини зросла на 1,7 раза», - зазначив Сергій Рижук.

У ході пленарного засідання учасники семінару детально обговорили організаційні аспекти проведення жнив у поточному році, проаналізували поточний стан готовності до проведення збирання ранніх зернових та зернобобових культур, ознайомились з рекомендаціями наукових установ щодо оптимального забезпечення жнивного процесу.

«Північні райони області демонструють позитивну динаміку щодо валового виробництва від рослинництва до тваринництва, - говорить очільник області. – Таким чином область має позитивну динаміку у сільському господарстві і промисловості. Житомирщина продовжує нарощувати обсяги виробництва. Це вдається не лише за рахунок організації виробництва, а тому що область має великі потенційні можливості».

За підсумками семінару-наради були намічені конкретні заходи із вдосконалення сортової політики, збільшення урожайності ранніх зернових та зернобобових, обговорені перспективні заходи технічної політики та вдосконалення технологічних процесів вирощування сільськогосподарських культур, обговорено питання створення безпечних умов праці під час проведення жнив та збереження врожаю від вогню, формування громадських протипожежних об’єднань.

Під час семінару учасники ознайомились із виробничою базою машинно-тракторного парку ТОВ «Олімп Агро» с. Котлярка та із роботою зернозбирального загону ПСП «Кам’янка» с Кам’янка Попільнянського району.

Довідково:

За даними органів державної статистики, у нинішньому році до збирання по всім категоріям господарств області підлягає 421 тис. га ранніх зернових і зернобобових культур, по сільськогосподарських підприємствах – 360 тис. га, що відповідно на 22 тис. га і 20 тис. га більше від попереднього року.

Ранні зернові і зернобобові культури всіма категоріями господарств необхідно зібрати з площі 210 тис. га.

У сільськогосподарських підприємствах ранні зернові та зернобобові культури потрібно обмолотити на 154,5 тис. га.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: працівники ...

КОМЕНТАРІ